Imari porselein.

Dit is een fraai Imari bordje waarvan je duidelijk merkt dat het Imari-patroon een brokaatpatroon is. Het heeft ook de typische kleuren: rood, blauw en goud. Het gaat dus om Arita-porselein, genoemd naar de plaats waar het werd gemaakt. In de 17de eeuw volgenden de Japanse pottenbakkers nog de Chinese stijl, waarvan ze uiteindelijk hun eigen versie ontwikkelden. De bekende keramiekcentra rond 1700 waren Arita, Kyoto, Kutani en Satsuma. Het Arita-porselein werd vanuit de haven Arita naar Europa verscheept waar het de benaming Imari kreeg. Het basisdecor werd in blauw onderglazuur aangebracht dat werd opgehoogd met een polychroom palet. We merken op dat het drukke Imari decor in de 17de eeuw zo populair werd dat het vervolgens ook door de Chinezen werd nagebootst!

Dit bord is wel 17de eeuws van stijl, maar lijkt eerder 19de eeuws. Het is een fraai bord van goede kwaliteit, de waarde ligt rond de 125 euro..

Imari porselein.Dit is een fraai Imari bordje waarvan je duidelijk merkt dat het Imari-patroon een brokaatpatroon is. Het heeft ook de typische kleuren: rood, blauw en goud. Het gaat dus om Arita-porselein, genoemd naar de plaats waar het werd gemaakt. In de 17de eeuw volgenden de Japanse pottenbakkers nog de Chinese stijl, waarvan ze uiteindelijk hun eigen versie ontwikkelden. De bekende keramiekcentra rond 1700 waren Arita, Kyoto, Kutani en Satsuma. Het Arita-porselein werd vanuit de haven Arita naar Europa verscheept waar het de benaming Imari kreeg. Het basisdecor werd in blauw onderglazuur aangebracht dat werd opgehoogd met een polychroom palet. We merken op dat het drukke Imari decor in de 17de eeuw zo populair werd dat het vervolgens ook door de Chinezen werd nagebootst! Dit bord is wel 17de eeuws van stijl, maar lijkt eerder 19de eeuws. Het is een fraai bord van goede kwaliteit, de waarde ligt rond de 125 euro..