Jef Lambeaux

Kunstenaar Jef Lambeaux (Antwerpen, 1852 - Brussel, ³908) was een van onze belangrijke kunstenaars uit de 19de eeuw. Aanvankelijk begon hij in een atelier waar boegbeelden voor schepen werden gesneden. Hij kreeg zijn opleiding aan de Antwerpse academie. Begin jaren '80 van de 19de eeuw verbleef hij in Parijs. In de jaren '80 werd hij medestichter van Les Vingts, maar nam al in 1883 ontslag uit de groep.

Naakt.

Jef Lambeaux boetseerde eerst portretten van kinderen, nadien werd het naakt zijn belangrijkste onderwerp. Hij beeldde krachtige en beweeglijke figuren uit. Lambeaux is onder meer de auteur van het beeld van Brabo op de Grote Markt van Antwerpen.Ook zijn beelden van worstelaars zijn alom bekend.

Hij heeft ook tal van bustes ontworpen. De waarde hangt een beetje af van de schoonheid en de erotische geladenheid. Sommige kunnen tot een paar duizend euro waard zijn. Deze buste hoort meer thuis in de categorie van 800 à 1000 euro.

Jef LambeauxKunstenaar Jef Lambeaux (Antwerpen, 1852 - Brussel, ³908) was een van onze belangrijke kunstenaars uit de 19de eeuw. Aanvankelijk begon hij in een atelier waar boegbeelden voor schepen werden gesneden. Hij kreeg zijn opleiding aan de Antwerpse academie. Begin jaren '80 van de 19de eeuw verbleef hij in Parijs. In de jaren '80 werd hij medestichter van Les Vingts, maar nam al in 1883 ontslag uit de groep.Naakt.Jef Lambeaux boetseerde eerst portretten van kinderen, nadien werd het naakt zijn belangrijkste onderwerp. Hij beeldde krachtige en beweeglijke figuren uit. Lambeaux is onder meer de auteur van het beeld van Brabo op de Grote Markt van Antwerpen.Ook zijn beelden van worstelaars zijn alom bekend.Hij heeft ook tal van bustes ontworpen. De waarde hangt een beetje af van de schoonheid en de erotische geladenheid. Sommige kunnen tot een paar duizend euro waard zijn. Deze buste hoort meer thuis in de categorie van 800 à 1000 euro.