Antieke glazen vaas van Belgische makelij

Dit is een prachtige antieke glazen vaas van rond de eeuwwisseling, 1900 dus. Ik vermoed dat de vaas van Belgische makelij is. De vaas is volledig artisnaal vervaardigd.

Venetiaans glas

Het gaat om mondgeblazen glas, waarvan alle sierlijke onderdelen, zoals de oren, met de tang afgewerkt, eigenlijk nog op Venetiaanse wijze, of zoals gezegd wordt in het vakjargon "à la façon de Venise". Het is een fraai en monumentaal stuk, oorspronkelijk wel eentje van een paar. De waarde ligt rond de 100 euro. Vroeger zou zoiets veel meer waard zijn geweest. Het is wel een uitzonderlijk model dat ik nog niet eerder zag.

Antieke glazen vaas van Belgische makelijDit is een prachtige antieke glazen vaas van rond de eeuwwisseling, 1900 dus. Ik vermoed dat de vaas van Belgische makelij is. De vaas is volledig artisnaal vervaardigd. Venetiaans glasHet gaat om mondgeblazen glas, waarvan alle sierlijke onderdelen, zoals de oren, met de tang afgewerkt, eigenlijk nog op Venetiaanse wijze, of zoals gezegd wordt in het vakjargon "à la façon de Venise". Het is een fraai en monumentaal stuk, oorspronkelijk wel eentje van een paar. De waarde ligt rond de 100 euro. Vroeger zou zoiets veel meer waard zijn geweest. Het is wel een uitzonderlijk model dat ik nog niet eerder zag.