Art Deco

Dit leuke koffieservies is inderdaad helemaal vooroorlogs van stijl. Aan de brede buiken en kubistische oortjes herkennen we de frivole art deco stijl uit de jaren '20 of '30. De art deco was dé decoratiestijl van het Interbellum.

Het is een decoratief servies. Alleen kan ik het niet thuiswijzen, want er staan geen merkje op. Indien van porselein kan het best uit Bohemen komen waar veel porseleinfabrieken serviesgoed maakten.

Het is fraai, en heeft vanzelfsprekend ook een sentimentele waarde, maar de venale waarde is eerder gering. Zo'n koffieservies, indien volledig, koop je op de veiling of rommelmarkt voor 75 euro.

Art DecoDit leuke koffieservies is inderdaad helemaal vooroorlogs van stijl. Aan de brede buiken en kubistische oortjes herkennen we de frivole art deco stijl uit de jaren '20 of '30. De art deco was dé decoratiestijl van het Interbellum. Het is een decoratief servies. Alleen kan ik het niet thuiswijzen, want er staan geen merkje op. Indien van porselein kan het best uit Bohemen komen waar veel porseleinfabrieken serviesgoed maakten.Het is fraai, en heeft vanzelfsprekend ook een sentimentele waarde, maar de venale waarde is eerder gering. Zo'n koffieservies, indien volledig, koop je op de veiling of rommelmarkt voor 75 euro.