Kaarsepan

Dit mooie kaarsepannetje in aardewerk gaat terug op eeuwenoude modellen. Eeuwenlang hadden gewone lieden weinig meer om zich van kunstlicht te voorzien. Aardewerk is ook bijzonder geschikt voor kaarsepannen en aardewerk. Uiteraard, want het is niet brandbaar en was goedkoop. Let wel, de meeste mensen brandden geen kaarsen van bijenwas, maar van dierlijk of plantaardig vet. De moderne kaarsen, vervaardigd uit een petroleumderivaat, kwamen pas in de 19de eeuw op de markt.

Dit model is van rond 1900 en gemaakt van Vlaams Aardewerk. De waarde ligt rond de 25 euro.

Excuseer me dat sommige vragen op een antwoord wachten, maar ik krijg nogal wat post binnen. Maar blijf aub doorsturen! Met de vakantie in aantocht neem ik wat meer tijd voor deze rubriek!

KaarsepanDit mooie kaarsepannetje in aardewerk gaat terug op eeuwenoude modellen. Eeuwenlang hadden gewone lieden weinig meer om zich van kunstlicht te voorzien. Aardewerk is ook bijzonder geschikt voor kaarsepannen en aardewerk. Uiteraard, want het is niet brandbaar en was goedkoop. Let wel, de meeste mensen brandden geen kaarsen van bijenwas, maar van dierlijk of plantaardig vet. De moderne kaarsen, vervaardigd uit een petroleumderivaat, kwamen pas in de 19de eeuw op de markt.Dit model is van rond 1900 en gemaakt van Vlaams Aardewerk. De waarde ligt rond de 25 euro.Excuseer me dat sommige vragen op een antwoord wachten, maar ik krijg nogal wat post binnen. Maar blijf aub doorsturen! Met de vakantie in aantocht neem ik wat meer tijd voor deze rubriek!