Beste, kan u mij iets meer vertellen over dit bord? Ik heb het ooit in een ecoshop op de kop kunnen tikken voor een appel en een ei. Ik heb het meegenomen omdat het mij aansprak, maar ik ben er tot nu toe nog niets wijzer over geworden.

Nu heb ik van mijn ouders een kast mogen erven.Alleen heb ik geen idee hoe oud hij is ,waar hij vandaan komt en met wat voor reden deze kast gemaakt is.Je zou denken om iets in op te bergen.Echter is deze kast zo druk qua houtsnijwerk dat het eigenlijk wat overdreven lijkt.De deuren zijn voorzien van pianoscharnieren wat misschien een idee kan geven hoe oud hij kan zijn.Ik kan alleen nergens vinden wanneer er pianoscharnieren zijn uitgevonden.De afmetingen zijn; 3 meter breed 2 meter hoog en 60 cm diep en bestaat uit een onderkant uit één stuk de bovenkant uit één stuk.De beide zijkanten houden de buitenste deuren vast en de middelste deuren welke zijn voorzien van facet geslepen glas zitten vast aan de verticale wanden.En dan natuurlijk nog de achterpanelen van de kast.Kunt u misschien de kast beoordelen?Hopelijk kunt u mij helpen om nu eens een keer te weten van hoe, wat en waarom.

Dit schilderij van Modeste Huys is sinds lang in familiebezit. Het werd ooit door Modeste Huys geschonken aan Emilie Kints, de echtgenote van toneelschrijver Pieter Kints die mijn voorouder was. Nu overwegen we het werk te verkopen. Graag een schatting.

We zijn benieuwd of u iets meer weet over deze leuke ladenkast waarop er bovenaan staat 'Motonave Cadice'?

Op deze commode kleeft er een vignet dat de echtheid van de decoratie bevestigt en onderstreept dat elke reproductie strafbaar is volgens de conventie van Geneve uit 1866. Is het meubel al zo oud?

We vonden dit kleine lampje in de Kringloopwinkel... Zou je daarvan de designer kunnen terugvinden?

We vonden deze pichet op een rommelmarkt in de buurt van Rijssel, maar kunnen die niet toewijzen aan een bepaald centrum. Weet u iets meer?