Modelabel Prada stelt zijn meest ambitieuze, culturele project voor: Prada Transformation. In dit uniek, omvormbaar gebouw in Seoul (Korea) staat creatief jong talent in de kijker.

Gisteren werd de constructie van het ongeÃ"venaarde, Koreaanse project 'Prada Transformation' succesvol geroteerd naar zijn eindstadium voor het laatste deel van het project: 'The Student Take-over'. In mei nam het dynamische complex reeds de vorm aan van een cinema en in april transformeerde het zich tot een mode-exhibitie.

Gedurende twee weken bereidden 130 Koreaanse universiteitsstudenten uit verschillende kunstafdelingen zich voor op de laatste dag van het project in een tot workshop omgevormde constructie. Onder begeleiding van het architectenbureau Office for Metropolitan Architecture (OMA) en Prada-designarchitect Alexander Reichert werkten de studenten aan een fenomenale show.

Naast de tentoonstelling van diverse designideeÃ"n en kunstwerken van de studenten waren er ook paneldiscussies, dans- en muziekvoorstellingen en creatieve presentaties van 'Pecha Kucha with Students' te beleven. Als kers op de taart van deze uitzonderlijke dag volgde een groot feest.

JoÃ"lle Verstraeten

Modelabel Prada stelt zijn meest ambitieuze, culturele project voor: Prada Transformation. In dit uniek, omvormbaar gebouw in Seoul (Korea) staat creatief jong talent in de kijker. Gisteren werd de constructie van het ongeÃ"venaarde, Koreaanse project 'Prada Transformation' succesvol geroteerd naar zijn eindstadium voor het laatste deel van het project: 'The Student Take-over'. In mei nam het dynamische complex reeds de vorm aan van een cinema en in april transformeerde het zich tot een mode-exhibitie.Gedurende twee weken bereidden 130 Koreaanse universiteitsstudenten uit verschillende kunstafdelingen zich voor op de laatste dag van het project in een tot workshop omgevormde constructie. Onder begeleiding van het architectenbureau Office for Metropolitan Architecture (OMA) en Prada-designarchitect Alexander Reichert werkten de studenten aan een fenomenale show. Naast de tentoonstelling van diverse designideeÃ"n en kunstwerken van de studenten waren er ook paneldiscussies, dans- en muziekvoorstellingen en creatieve presentaties van 'Pecha Kucha with Students' te beleven. Als kers op de taart van deze uitzonderlijke dag volgde een groot feest.JoÃ"lle Verstraeten