De moderne mens leidt vaak een zittend bestaan. Om daar iets aan te doen, hoeft u niet noodzakelijk een duur fitnessabonnement te nemen. Het kan ook gewoon in huis. De jonge Spaanse designer Ferran Lajara bedacht 'actieve meubels', een collectie die de gebruikers stimuleert actief te zijn.

In tegenstelling tot de meeste consumptieartikelen, maken deze meubels het leven net moeilijk in plaats van makkelijk. Zo ontwierp Lajara kapstokjes die enkele meters boven de vloer dienen bevestigd te worden. Wie zijn jas wil, moet dan eerst via een soort klimmuur. Al iets minder leuk is zijn stalamp, die u- jawel- zelf rechtop moet houden. Ligt ze neer, dan gaat het licht uit. Nog een vondst die activiteit stimuleert en vast ook het ontwikkelen van stalen zenuwen, is het bureau met laden aan de overkant van de zitzijde. Telkens u iets uit de lade nodig hebt, moet u dus opstaan...

Ann Heylens.

De moderne mens leidt vaak een zittend bestaan. Om daar iets aan te doen, hoeft u niet noodzakelijk een duur fitnessabonnement te nemen. Het kan ook gewoon in huis. De jonge Spaanse designer Ferran Lajara bedacht 'actieve meubels', een collectie die de gebruikers stimuleert actief te zijn. In tegenstelling tot de meeste consumptieartikelen, maken deze meubels het leven net moeilijk in plaats van makkelijk. Zo ontwierp Lajara kapstokjes die enkele meters boven de vloer dienen bevestigd te worden. Wie zijn jas wil, moet dan eerst via een soort klimmuur. Al iets minder leuk is zijn stalamp, die u- jawel- zelf rechtop moet houden. Ligt ze neer, dan gaat het licht uit. Nog een vondst die activiteit stimuleert en vast ook het ontwikkelen van stalen zenuwen, is het bureau met laden aan de overkant van de zitzijde. Telkens u iets uit de lade nodig hebt, moet u dus opstaan... Ann Heylens.