Wat brengt 2021 voor de designwereld? Misschien wordt het wel het jaar waarin de verbindende kracht van de designer naar waarde wordt geschat. Samen met experts onderzoeken we welke rol de designer kan opnemen in de wereld van morgen.

In welke huizen keken we met plezier binnen? Welk designnieuws beroerde ons? En wie had boeiende dingen te vertellen over architectuur? Ontdek het allemaal in dit overzicht van onze beste, meest spraakmakende en prikkelende stukken van het voorbije jaar.

Met het overlijden van Christian Kieckens en Paul Ibens kleurde de lente dit jaar een tint somberder voor de Belgische architectuur. Knack Weekend trok met één vraag naar architectuurcriticus Marc Dubois en Lisa De Visscher, hoofdredacteur van het architectuurtijdschrift A+: welke realisaties verdienen een plaats in het collectief architectuurgeheugen? Meer dan één, zoveel is zeker.

Support the locals: als er iets is wat we tijdens de eindejaarsfeesten kunnen doen voor onze lokale ondernemers, dan is het wel cadeautjes shoppen bij talent van eigen bodem. Wil je een interieurlover verrassen? Wij selecteerden enkele mooie Belgische merken.

Via films en tv-series kent iedereen de typisch Amerikaanse architectuurklassieker: de front porch. De pandemie maakte de heropleving compleet. Nu de wereld voorlopig op slot blijft, zit je lekker buiten, met de buurt toch binnen bereik. Misschien een kans om in dit politiek verdeelde land wat burenrelaties te herstellen?