Op de versiertoer: vier stijlvolle kerstinterieurs

Er zijn andere manieren om het ho-ho-hoogst gezellig te maken dan een treurige kerstman aan de gevel hangen. Vier interieurontwerpers leggen uit hoe zij het huis aankleden zonder elke stijlregel aan hun laars te lappen. 'Saaiheid en angst lees je meteen af van een kerstboom.'

Pop-upwinkels moeten Brusselse Ilôt Sacré doen herleven

De derde editie van Pimp My Street, een initiatief van de stad Brussel om een vergeten Brusselse straat tot leven te brengen, is donderdag voorgesteld in de Predikherenstraat in de wijk Ilôt Sacré. Nog tot en met 24 december worden vier pop-upwinkels opgetrokken om de leegstand tegen te gaan en de wijk opnieuw tot leven te brengen.

Eclectische burgerwoonst in Gent

Hij mixt art-decomeubelen met grafisch behang, klassieke architecturale elementen met felle kleuren en fin-de-sièclesculpturen met hedendaagse kunst. Welkom in de eclectische burgerwoonst van kunstconsultant Edwin van Trijp in Gent.

Binnenkijken in een Engelse cottage

Een Engelse cottage in Deurle, waarin een ongeziene collectie moderne designmeubelen is neergepoot. Welkom ten huize Boxy, waar het woord eigenaardig een nieuwe invulling krijgt.

Belangrijke Vlaamse architect Juliaan Lampens overleden

In Gent is Juliaan Lampens, een van de grootste naoorlogse architecten van Vlaanderen, overleden op 93-jarige leeftijd. Dat meldt de VRT en wordt aan Belga bevestigd. Lampens ontwikkelde een persoonlijke brutalistische stijl en ontwierp onder meer de bedevaartkapel Onze-Lieve-Vrouw van Kerselare in Oudenaarde.

Schoon gerief: buitengewoon shoppen in Antwerpen

Avere le mani bucate, zeggen de Italianen zo mooi. Wie winkelt in Antwerpen, riskeert al snel een gat in zijn hand te hebben. Maar je komt ook nooit met lege handen naar huis. Dus, ga snel op zoek naar schone cadeaus, voor jezelf of een ander!

De make-over van het Antwerpse stadhuis

Het Antwerpse stadhuis was met zo'n dikke 450 jaar op de teller dringend aan renovatie toe. Ann Volders, projectleider stad Antwerpen, en architect Bart Biermans van HUB Architecten leiden ons rond in wat een huzarenstukje blijkt.

'Je kunt niet groeien als je nooit uit je comfortzone komt'

Het West-Vlaamse Verilin produceert luxelinnen voor tafel, bed en interieur. Ilse Dedeken (43) kwam in 2015 mee aan het hoofd te staan van het in 1956 opgerichte familiebedrijf, dat sindsdien focust op maatwerk voor sterrenchefs, hotels en andere luxeklanten en samenwerkingen met kunstenaars en designers.

Vier Belgische luxehotels voor je uitgetest

Een chocolaatje op je hoofdkussen, iemand die de gordijnen komt dichtdoen, een uniek uitzicht vanuit je bad. Wat is nu echt de meerwaarde van een hotelkamer waarvoor je honderden euro's neertelt? Onze redactie bracht de nacht door in vier luxehotels in België.