Wie ontwerpt de bruidsjurk van Kate Middleton?

Wordt het een opulente jurk van Vivienne Westwood, zoals Carrie Bradshaw in SATC? Of kiest ze de bij first ladies populaire Erdem?

Royalty-watchers begonnen al te vrezen dat het er niet meer van zou komen en bedachten Kate Middleton met de weinig flaterrende bijnaam ‘Waity Katy’. Maar na acht jaar samen heeft prins William toch de grote stap gezet en om haar hand gevraagd, zo maakte Clarence House, de residentie van prins Charles, dinsdag bekend. Het paar verloofde zich vorige maand tijdens een vakantie in Kenia.

Het huwelijk zal voltrokken worden in Londen in de lente of zomer van 2011. Precieze plaats en datum zijn nog niet bekend, laat staan dat er al iets geweten zou zijn over de creatie waarin de toekomstige prinses aan de arm van prins William naar het altaar zal schrijden. Maar het speculeren kan beginnen. Haar nieuwe status dwingt haar haast een Britse designer te kiezen. Wordt het een opulente jurk van Vivienne Westwood, zoals Carrie Bradshaw in SATC? Of de bij first ladies populaire Erdem? De Britse editie van Vogue ging alvast polsen.

Deborah Joseph, uitgever van ‘Brides Magazine’

“Ik denk dat ze een Britse designer zal dragen, maar weet niet of ze een klassiek ontwerper als Bruce Oldfield zal kiezen, die veel bruidsjurken voor royalty ontwierp, of zichzelf als een nieuw mode-icoon zal profileren en gaan voor een jurk van een jonger en hipper iemand als Jenny Packham of Alice Temperley. Ze is volgens mij een jonge, moderne vrouw die haar eigen ding zal doen, maar een traditioneel element integreren, bijvoorbeeld met een juweel.”

Justin Thornton en Thea Bregazzi van label ‘Preen’

“Wij denken een minimalistische pure witte jurk en beparelde schelpvormige top met een plooirok in matte zijde crêpe. Een moderne frisse look”.

Designer William Tempest “Kate zou er fantastisch utizien in een lange ivoren Grieks-geïnspireerde gedrapeerde jurk, die tegelijkertijd strak aanpast om haar figuur goed tot haar recht te laten komen.”

Designer Alice Temperley

“Als we geluk hebben, worden wij gevraagd voor deze fantastische taak. Ik zou haar transformeren in een echte Engelse roos: klassiek, koninklijk en etherisch. Het kan de meest fantastische jurk ooit worden.”

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content