Wie is Rubin Singer?

Beyoncé koos voor Rubin Singer. Hij kreeg de onvoorstelbare eer om voor haar een outfit te ontwerpen die meer dan honderd miljoen kijkers tijdens de finale van de Amerikaanse Superbowl te zien zouden krijgen. Maar wie is deze man met Russische roots?

Rubin Singer kreeg de kleermakelij met de paplepel ingegeven. Zijn grootvader, naar wie hij vernoemd werd, was een van de beroemdste ontwerpers van de Sovjet-Unie en kleedde politici, leden van het koningshuis en welgestelde Russen. Ook zijn vader, Alik, had een uitstekend gevoel voor snit en naad, dat hem een job als kostuumontwerper bij het Bolshoi ballet en het Stanislavski theater opleverde.

Het was al snel duidelijk dat Rubin de talenten van zijn vader en grootvader had geërfd. Net nadat hij naar New York was verhuisd werd hij ontwerper bij het Oscar de la Renta-team, om daarna door te stoten als hoofdontwerper van drie Bill Blass lijnen. Nadat hij ook een tijdje aan het ontwerpersroer had gestaan bij Kai Milla – het merk van Stevie Wonders vrouw- besloot hij voor zichzelf te beginnen.

In 2007 stampte Rubin Singer zijn gelijknamige modelabel uit de grond en sindsdien heeft hij al sterren als Glenn Close, Heidi Klum, Lucy Liu en Alicia Keys gekleed. Ook met Beyoncé en haar zusje Solange heeft hij een goede verstandhouding. Aan Glamour vertelt Singer hoezeer hij Beyoncé op prijs stelt “ze doet haar geleende kledij altijd eerst naar de droogkuis alvorens die terug te geven” en hoe haar entourage zijn carrière vooruit heeft geholpen. “Beyoncé en haar team stellen me steeds voor aan mensen die ik volgens hen zou moeten kennen.”

De website van Singer omschrijft zijn stijl als gewaagd maar gesofisticeerd, met inspiratie die voortkomt uit zijn Russische roots. “Singer is not in the business of making clothes, but curating how someone is to look and live in the world.” (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content