Wereldberoemd jurkje van Victoria Beckham kwam uit warenhuis

© Reuters

De bekende zwarte jurk van Victoria Beckham, dat ze droeg ten tijde van The Spice Girls, is niet van Gucci, zoals werd gedacht, maar komt gewoon uit een warenhuis.

De bekende zwarte jurk van Victoria Beckham, dat ze droeg ten tijde van The Spice Girls, is niet van Gucci, zoals werd gedacht, maar komt gewoon uit een warenhuis.

Wie aan Victoria Beckham denkt tijdens haar tijd als Spice Girl, denkt automatisch aan een kort zwart jurkje. Zo droeg ze het onder meer in de film ‘Spiceworld’ uit 1998. In deze prent zegt Melanie C letterlijk tegen Victoria: “Het moet heel moeilijk zijn om te kiezen wat te dragen. Het Gucci-jurkje, het Gucci-jurkje, of het Gucci-jurkje.” Het groeide uit tot een van de iconische jurken uit de jaren negentig. Iedereen dacht dat het een ontwerp was van Gucci, maar dat blijkt niet zo te zijn.

De zangeres biechtte het nieuws zelf op aan de Britse krant ‘The Daily Telegraph’. “Eigenlijk had ik het jurkje gekocht in Miss Selfridge.” De 39-jarige Victoria had een jurkje van Gucci in die tijd nooit kunnen kopen, naar eigen zeggen.”

Toch duurde het niet lang voor Victoria in contact kwam met jurken van echt designers. Zo werd ze aan het begin van het succes van de Spice Girls uitgenodigd voor een modeshow. “Ik mocht naar een show van Versace en was nog naar op een modeshow geweest,” aldus Victoria. De jurk die ze droeg naar deze modeshow, heeft Victoria vandaag nog steeds in haar kast hangen.

De dag van vandaag is Victoria Beckham uitgegroeid tot een klinkende naam in de modewereld. Ze maakt nu furore als modeontwerpster en heeft haar carrière als zangeres al lang achter zich gelaten. Op zondag 9 februari toont ze haar nieuwe wintercollectie 2014 op de modeweek in New York. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content