Win een rondleiding met proeverij op de bioboerderij!

Is rundvlees per definitie niet duurzaam? Of is het Vlaamse biologische rundvlees een goede keuze voor wie af en toe een stukje lust? Ontdek het zelf op een kleinschalige Limburgse biologische rundveehouderij! Wij mogen tien lezers en hun gezinsleden uitnodigen voor een unieke rondleiding door boer Jos en aansluitende barbecue.

Win een rondleiding met proeverij op de bioboerderij!

© Knack Weekend

Tien lezers en hun gezinsleden kunnen op zondag 28 mei een kijkje gaan nemen op een kleinschalige Limburgse biologische rundveehouderij. Ontdek hoe de runderen van boer Jos zorgen voor meer biodiversiteit in beschermd natuurgebied. En hoe een gebied waar geen graan- of groenteteelt mogelijk is, toch een bijdrage kan leveren aan onze voedselproductie.

Op stap met een biologisch veehouder

Bioboer Jos kweekt met veel liefde een vijftigtal biologische Limousin vleesrunderen. Je mag met hem mee op ochtendwandeling op zijn boerderij Natlandhoeve (Sint-Truiden) waar hij biolandbouw en natuur combineert. In de zomer grazen de koeien in natuurgebieden en boomgaarden. In de winter lopen ze los in ingestrooide stallen. Grazen in de buitenlucht zorgt bovendien voor een prima vleeskwaliteit en dat proef je!

Win een rondleiding met proeverij op de bioboerderij!

© Bioproducten kan je herkennen aan het biologische EU-label dat garandeert dat het product voldoet aan alle strenge Europese bioregels.

Barbecue

's Middag word je getrakteerd op een biologische proeverij van verschillende soorten rundvlees. Je ontdek het onderscheid tussen vlees afkomstig van jongere of oudere dieren. De barbecuespecialist van Weber zorgt voor de cuisson en afkruiding van alle proevertjes. Als afsluiter ontvang je een picknickpakket met biologische streekproducten en kan je op eigen houtje de streek gaan verkennen.

Praktisch

Zondag 28 mei, start om 10u30

Rondleiding met biobarbecue

Natlandhoeve, Sint-Truiden

Meer weten over biologisch vlees? Ontdek het tijdens de campagneweek van 3 tot en met 11 juni van Bio Mijn Natuur.Onze partners