Dat Mechelen dé kinderstad is van Vlaanderen merk je meteen aan het ruime aanbod aan interactieve wandelingen en ontdekkingstochten die je kriskras door Mechelen leiden. De kinderen krijgen zo'n wandelgids op maat mee: 'Mechelen stuurt je stappen' met 2 originele tochten. 'Van Arend tot Zwaluw' is een beestige ontdekkingstocht en 'Met Natte Voeten' is een avontuurlijke tocht voor echte waterratten. Voeg een extra beleving toe aan jullie wandelingen door gebruik te maken van het prikkelpakket dat jullie bovenop de overnachting ontvangen: een bonnenboekje waarmee je bij zes typisch Mechelse zaken je smaakpapillen kan laten verwennen met proevertjes. Ontdek het bier bij brouwerij Het Anker (voor de ouders), smul van de torenkoekjes en geniet van een typisch Belgisch puntzakje frietjes. Heerlijk!

Het programma voor een verblijf in Mechelen is zo gevuld want er is veel te zien, zowel in als net buiten de stad. Het Speelgoedmuseum heeft een uitgebreide collectie speelgoed uit alle hoeken van de wereld, van zowel vroeger als nu. Technopolis is een doe-centrum waar je honderden testjes kan doen en zien hoe de wetenschap werkt. Planckendael is geen dierentuin met hokjes en kooien maar een heus dierenpark waar giraffen en leeuwen zoveel loopruimte hebben. Ook de bezoekers en zeker de kinderen genieten van het 42 hectare grote park. Ze kunnen er naar hartenlust ravotten op hindernissenparcours door de bomen!

Neem deel aan deze wedstrijd en win een overnachting in het kindvriendelijke Novotel met het hele gezin (max. 4 personen). Visit Mechelen voorziet ook een leuk bezoekerspakket.

  • Gezinsvriendelijk stadsplan
  • Gids 'Mechelen stuurt je stappen' + 'het Groot' Plan
  • 1 prikkelpakket per persoon, met 6 proevertjes in Mechelen + extra kortingen op verschillende attracties.- opgelet, dit pakket is geldig tot 31/3/2018
  • 1 voucher per persoon voor de beklimming van de Sint-Romboutstoren
Dat Mechelen dé kinderstad is van Vlaanderen merk je meteen aan het ruime aanbod aan interactieve wandelingen en ontdekkingstochten die je kriskras door Mechelen leiden. De kinderen krijgen zo'n wandelgids op maat mee: 'Mechelen stuurt je stappen' met 2 originele tochten. 'Van Arend tot Zwaluw' is een beestige ontdekkingstocht en 'Met Natte Voeten' is een avontuurlijke tocht voor echte waterratten. Voeg een extra beleving toe aan jullie wandelingen door gebruik te maken van het prikkelpakket dat jullie bovenop de overnachting ontvangen: een bonnenboekje waarmee je bij zes typisch Mechelse zaken je smaakpapillen kan laten verwennen met proevertjes. Ontdek het bier bij brouwerij Het Anker (voor de ouders), smul van de torenkoekjes en geniet van een typisch Belgisch puntzakje frietjes. Heerlijk! Het programma voor een verblijf in Mechelen is zo gevuld want er is veel te zien, zowel in als net buiten de stad. Het Speelgoedmuseum heeft een uitgebreide collectie speelgoed uit alle hoeken van de wereld, van zowel vroeger als nu. Technopolis is een doe-centrum waar je honderden testjes kan doen en zien hoe de wetenschap werkt. Planckendael is geen dierentuin met hokjes en kooien maar een heus dierenpark waar giraffen en leeuwen zoveel loopruimte hebben. Ook de bezoekers en zeker de kinderen genieten van het 42 hectare grote park. Ze kunnen er naar hartenlust ravotten op hindernissenparcours door de bomen!Neem deel aan deze wedstrijd en win een overnachting in het kindvriendelijke Novotel met het hele gezin (max. 4 personen). Visit Mechelen voorziet ook een leuk bezoekerspakket.