Nederland telt meer fietsen dan inwoners. We mogen dus stellen dat onze Noorderburen wel het een en ander kennen van het stalen ros. Stadsfietsen te over, maar bijna allemaal zwart of grijs. Helaas helemaal niet soepel, te duur, onhandig of gewoon oerlelijk. Of te gewoontjes en het resultaat van massaproductie.

'Dat moet toch anders kunnen', vond Ferry Zonder, proud Veloretti founder. Je fiets is tenslotte een verlengstuk van je persoonlijkheid. Dus ging Ferry in 2013 samen met enkele design- en retrofiets-enthousiastelingen aan de slag. Doel: een no-nonsense, elegante, tijdloze en vooral betaalbare fiets creëren.

Een Veloretti

Wat het bekendste Zweedse woonwarenhuis doet met boekenkastjes, doet Veloretti met fietsen. Je bestelt online, wacht 2 tot 10 dagen en daar staat de koerier voor je deur met een kartonnen doos met daarop de niet mis te verstane boodschap "F*ck Cars".

In de doos zitten de losse onderdelen, bouten, moertjes, wat gereedschap en een handleiding. Al heb je die amper nodig, want in 10 minuten heb je je nieuwe fiets gemonteerd. Klaar voor vertrek. Easy as pie.

(Check the making-of video hier!)

Wij mogen één Caféracer vrouwenfiets in prachtig Desert Moss weggeven en één Jet Black Caféracer voor mannen. Waag nu je kans en wie weet rij je binnenkort op één van deze hippe fietsen door de stad.

Nederland telt meer fietsen dan inwoners. We mogen dus stellen dat onze Noorderburen wel het een en ander kennen van het stalen ros. Stadsfietsen te over, maar bijna allemaal zwart of grijs. Helaas helemaal niet soepel, te duur, onhandig of gewoon oerlelijk. Of te gewoontjes en het resultaat van massaproductie. 'Dat moet toch anders kunnen', vond Ferry Zonder, proud Veloretti founder. Je fiets is tenslotte een verlengstuk van je persoonlijkheid. Dus ging Ferry in 2013 samen met enkele design- en retrofiets-enthousiastelingen aan de slag. Doel: een no-nonsense, elegante, tijdloze en vooral betaalbare fiets creëren.Een VelorettiWat het bekendste Zweedse woonwarenhuis doet met boekenkastjes, doet Veloretti met fietsen. Je bestelt online, wacht 2 tot 10 dagen en daar staat de koerier voor je deur met een kartonnen doos met daarop de niet mis te verstane boodschap "F*ck Cars". In de doos zitten de losse onderdelen, bouten, moertjes, wat gereedschap en een handleiding. Al heb je die amper nodig, want in 10 minuten heb je je nieuwe fiets gemonteerd. Klaar voor vertrek. Easy as pie.(Check the making-of video hier!)Wij mogen één Caféracer vrouwenfiets in prachtig Desert Moss weggeven en één Jet Black Caféracer voor mannen. Waag nu je kans en wie weet rij je binnenkort op één van deze hippe fietsen door de stad.