De visserij aan de Vlaamse kust is in volle transitie, waarbij veel van de typische zeevisserscultuur verdwijnt. 'Onze Vissers' wil het erfgoed en de ziel van onze visserscultuur vastleggen. Wie waren onze vissers? Wie zijn ze nu? Wat betekent de zee, het grote onbekende terrein dat niet alleen vissers maar ook kunstenaars en schrijvers fascineert?

De expo bekijkt de zeevisserijcultuur vanuit verschillende ogen en met respect voor de weinige vissers van nu en voor de velen die er geweest zijn.

Aan de hand van historische foto's en voorwerpen wordt een verhaal verteld over de identiteit van de visser, over de natuur en de onvoorspelbaarheid ervan. De bezoeker wordt meegetrokken in het vissersleven via kleurrijke verhalen en anekdotes van vissers en vissersvrouwen. Zo krijg je een beeld van de bewogen geschiedenis van de visserij en krijg je een nostalgische kijk bij de visser thuis.

Voor de jongsten onder ons is er een zoektocht voorzien, voor verschillende leeftijdsniveau's van 3 t.e.m. 14 jaar!

De tentoonstelling is te bezoeken t.e.m. 7 januari 2018.

De visserij aan de Vlaamse kust is in volle transitie, waarbij veel van de typische zeevisserscultuur verdwijnt. 'Onze Vissers' wil het erfgoed en de ziel van onze visserscultuur vastleggen. Wie waren onze vissers? Wie zijn ze nu? Wat betekent de zee, het grote onbekende terrein dat niet alleen vissers maar ook kunstenaars en schrijvers fascineert? De expo bekijkt de zeevisserijcultuur vanuit verschillende ogen en met respect voor de weinige vissers van nu en voor de velen die er geweest zijn. Aan de hand van historische foto's en voorwerpen wordt een verhaal verteld over de identiteit van de visser, over de natuur en de onvoorspelbaarheid ervan. De bezoeker wordt meegetrokken in het vissersleven via kleurrijke verhalen en anekdotes van vissers en vissersvrouwen. Zo krijg je een beeld van de bewogen geschiedenis van de visserij en krijg je een nostalgische kijk bij de visser thuis.Voor de jongsten onder ons is er een zoektocht voorzien, voor verschillende leeftijdsniveau's van 3 t.e.m. 14 jaar! De tentoonstelling is te bezoeken t.e.m. 7 januari 2018.