Wat zijn de echte namen van deze ontwerpers en modellen?

© Reuters

Net zoals bekende acteurs en popsterren hebben ook heel wat modellen en designers een artiestennaam. Wij maakten een lijstje van wie zijn of haar eigen naam niet flashy genoeg vond klinken om in de modewereld carrière te maken.

Net zoals bekende acteurs en popsterren hebben ook heel wat modellen en designers een artiestennaam. Wij maakten een lijstje van wie zijn of haar eigen naam niet flashy genoeg vond klinken om in de modewereld carrière te maken.

Dat Coco Rocha niet de echte naam is van het model hadden we al kunnen vermoeden, ze luistert naar de naam Mikhaila Rocha. Haar moeder noemde haar altijd ‘mon petit Coco’ en dat is altijd zo gebleven. De Victoria’s Secret Angel Erin Heatherton heet eigenlijk Erin Heather Bubley. Ze wisselde het volgens haar gênante Bubley in voor het achtervoegsel -ton. Elle Macpherson kreeg per ongeluk een andere naam toen iemand op het secretariaat van haar nieuwe school haar niet inschreef als Eleanor Nancy Gow maar met de naam van haar stiefvader.

Suki Waterhouse liet haar eerste naam vallen, want oorspronkelijk heet ze Alice Suki Waterhouse. Model Natasha Poly liet haar volledige familienaam vallen en dat kan je haar niet kwalijk nemen, want die klinkt als volgt: Natalya Sergeyevna Polevshchikova. Agyness Dean koos voor een volledig andere naam, want Laura Hollins vond ze te weinig glamoureus klinken voor een modellencarrière. Ze liet zich inspireren door haar grootmoeder Agnes.

Commerciëler

Designer Ralph Lauren bouwde zijn mode-imperium op rond een andere naam dan zijn echte, want die is Ralph Lifshitz. ‘Met het woord shit in mijn familienaam heb ik het vooral in mijn kindertijd hard te verduren gekregen. Daarom heb ik besloten om ze te veranderen’, vertelde hij ooit aan Oprah. Ook Karl Lagerfeld sleutelde aan zijn familienaam, want die luidt eigenlijk Lagerfeldt. Hij vond het commerciëler klinken zonder de -t.

De onlangs overleden ontwerpster L’Wren Scott werd met een andere naam geboren, namelijk Laura Bambrough. Michael Kors ging vroeger door het leven als Karl Andersen. Hij koos voor een andere familienaam toen zijn moeder huwde met Bill Kors. Hij mocht toen zelf van zijn moeder ook een nieuwe voornaam uitkiezen. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content