Wat te doen met geschenken die je niet leuk vindt?

© istock

De voorbije dagen vlogen uitspraken als ‘oh, wat tof’ of ‘wat een goed gekozen geschenk’ ons om de oren. Maar had je niet liever ‘hmm, niet helemaal mijn ding’ gezegd? Wat moet je aanvangen met cadeautjes die toch in een kast zullen belanden?

Kerstmis is een feest om te geven. Maar niet elke gever is gezegend met goede inspiratie of een goede smaak als het op geschenkjes aankomt. Wat vang je het beste aan met presentjes die jou niet konden bekoren?

Ga omruilen

Deze optie vergt wat moed en zelfopoffering. Om je geschenkje om te ruilen, zal je in de meeste winkels een bonnetje nodig hebben. Als je het aandurft, kan je aan de persoon die het onding voor je kocht vragen om het betalingsbewijs. Als dit je te riskant lijkt, kan je altijd proberen met de winkelier te onderhalen. Wie weet is het wel mogelijk om de som in de vorm van een geschenkbon te ontvangen.

Bied het geschenk online te koop aan

Van eBay tot Tweedehands.be, er zijn genoeg websites waarop je ongewenste geschenkjes van de hand kunt doen. En wie weet kan je er wel een alternatief op de kop tikken, zodat je alsnog iets ontvangt wat je graag wilde.

Geef het aan een goed doel

De kerstperiode is een tijd van geven, dus waarom maak je niet iemand anders blij met jouw ‘foute’ geschenk? Kijk even na welke goede doelen of vzw’s je in jouw buurt kunt helpen.

Pak het opnieuw in en geef het aan iemand anders

Binnenkort moet je ongetwijfeld naar een verjaardagsfeestje of een housewarming, hou het geschenk daarom nog even bij. Wie weet kan je iemand plezieren met jouw geschenk. Eén belangrijke opmerking: vergeet niet te noteren wie jou het cadeautje gaf (en bespaar jezelf zo een gênante situatie).

Hou een ruilfeestje

Misschien zit het merendeel van jouw vriendenkring met hetzelfde probleem? Organiseer een gezellige ruilavond waarop geschenkjes van eigenaar wisselen. Spreek wel op voorhand goed enkele regels af, zodat je toch met een zekere tegenwaarde kunt wisselen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content