Wat je nog niet wist over de Rode Duivels

Ben jij een vurige supporter van onze Rode Duivels, maar heb je geen idee wat de termen ‘buitenspel’ of ‘vanishing spray’ betekenen? Geen nood, dankzij ons lijstje vol leuke weetjes praat jij vanavond ook iedereen onder tafel.

Ben jij een vurige supporter van onze Rode Duivels, maar heb je geen idee wat de termen ‘buitenspel’ of ‘vanishing spray’ betekenen? Geen nood, dankzij ons lijstje vol leuke weetjes praat jij vanavond ook iedereen onder tafel.

Het nationale elftal in cijfers

Daniel Van Buyten is met zijn 36 jaar de oudste speler en heeft bijgevolg ook de meeste interlands achter zijn naam staan. Adnan Januzaj en Divock Origi zijn de benjamins van de ploeg. Beide zijn ze 19 jaar. Anthony Vanden Borre die nu 26 jaar is, mocht al op 16-jarige leeftijd meespelen met het nationale elftal. Daardoor was hij de op één na jongste speler ooit bij de Rode Duivels. Dat de lengtes van de voetballers ver uit elkaar liggen wordt wel heel duidelijk als je Thibaut Courtois en Dries Mertens naast elkaar zet. Die laatste haalt nog geen 1,70 meter, terwijl onze keeper bijna twee meter groot is.

Mannelijk schoon

Het toenemende aantal bekende WAG’s (Wives and Girlfriends) bewijst dat voetballers gegeerde partners zijn. Denk maar aan Shakira, Victoria Beckham en Sara Carbonero, vriendin van Spaanse keeper Iker Casillas. Ook onze jongens hebben graag een sterke vrouw achter zich staan. Vincent Kompany heeft zijn Carla en Natacha Van Honacker is de grote liefde van Eden Hazard. De nieuwste WAG in het rijtje is Julie, de vriendin van Romelu Lukaku. Vrouwen die hun kans willen wagen, kunnen nog terecht bij Fellaini, Vanden Borre, Chadli, Januzaj of Origi. De achttien andere spelers uit de selectie zijn spijtig genoeg al bezet.

Bijnamen

De Rode Duivels en bijnamen, de ene is al origineler dan de andere. Zo hoeven we niet lang achter de betekenis van The Perminator, één van de bijnamen van Fellaini, te zoeken. Ook Courtois kreeg een bijnaam gebaseerd op zijn kapsel, Tintin. Mertens kreeg met zijn lengte wel een heel voor de hand liggende naam, Kabouter Dries. Vaak worden de namen uitgevonden door de fans van de ploegen waarbij de spelers onder contract staan. Zo kreeg Courtois ook enkele Spaans namen, Tarantula, Tortuga en El Flaco. De Britse spelers gaven de Belgen namen zoals King Kompany, The Tank (Romelu Lukaku) en The Forbidden Fruit (Eden Hazard).

Een neus voor zaken

We kunnen er niet meer naast kijken, tegenwoordig kom je de Rode Duivels overal tegen. De mannen zelf niet, maar wel hun reclame. Dat Courtois en Hazard naast andere voetbaltoppers zoals Ronaldo en Neymar in de Nike-reclamespot verschijnen was al langer geweten. Maar dat Nicolas Lombaerts reclame maakt voor de Russische Opera, wist je waarschijnlijk nog niet. Hazard is sinds begin dit jaar het uithangbord voor Nivea Men en Thomas Vermaelen staat model voor Boss Bottled Unlimited, de nieuwe limited edition parfum van Hugo Boss. (TVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content