Waarom de mode-industrie niet warm loopt voor Ann Romney

Ondanks een goed ontwikkeld gevoel voor stijl, is Ann Romney niet zo geliefd bij de grote spelers in de modesector.

In de afgelopen vier jaar is het heel duidelijk geworden dat Michelle Obama een graag geziene gast is in de modewereld. Zowel binnen-als buitenlandse ontwerpers zijn verheugd als de First Lady een ontwerp van hen draagt en ze is al meermaals de nieuwe Jacky Kennedy genoemd.

Nu de politieke strijd om het presidentschap in volle gang is, krijgt Michelle echter concurrentie van Ann Romney. Al lijkt het er voorlopig op dat de modestrijd al gewonnen is door de First Lady.

Diane en Oscar willen niet geassocieerd worden met Ann Romney

Sinds de debatten volop op gang zijn, kwam Ann Romney meer in de spotlight te staan en dat deed ze altijd in wel gekozen vestimentaire keuzes. Zo droeg ze al jurken van Reed Krakoff, J. Brand, Oscar de la Renta en Diane von Furstenberg.

Toch zijn de ontwerpers in kwestie niet al te blij met het feit dat hun ontwerpen op die manier in de kijker te komen staan. Oscar de la Renta negeerde het feit dat ze een avondjurk van hem droeg, maar Diane von Furstenberg ging nog een stap verder. Zij liet heel snel weten dat ze ‘niet zeker was hoe Ann de jurk in haar bezit had gekregen’.

De macht van Anna Wintour

Het feit dat ontwerpers niet al te happig zijn om Ann Romney te kleden kan gedeeltelijk verklaard worden door het feit dat de modewereld over het algemeen meer naar de linkse kant overhelt.

Zo blijkt uit een studie van WWD dat de mode-industrie een bedrag van 435.160 miljoen dollar steun aan politici heeft gegeven, waarvan de meerderheid naar Obama ging. Ook het initiatief ‘Runway to Win’, gesteund door Anna Wintour, Diane von Furstenberg, Michael Kors, Marc Jacobs en Derek Lam getuigt van een voorkeur voor Obama in de mode-industrie.

Bovendien steekt hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue Anna Wintour haar voorkeur voor Obama niet onder stoelen of banken. Modegiganten kunnen daarom bang zijn dat ze Anna Wintour voor het hoofd zullen stoten als ze openlijk Ann steunen.

Ten slotte kan er ook een financiële reden achter zitten. Het is goed mogelijk dat Michelle niet meer met een ontwerper zal samenwerken als die eerder al Ann Romney gekleed heeft. Aangezien de jurken die Michelle Obama draagt achteraf als zoete broodjes over de toonbank gaan, zou het een slechte zakelijke zet zijn voor de ontwerper in kwestie. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content