Voor het eerst in 40 jaar weer een Miss Irak

© Reuters

In Irak is voor het eerst in meer dan veertig jaar een Iraakse schone tot Miss Irak verkozen. Het felbegeerde kroontje was voor de 20-jarige Shaymaa Qassim Abdelrahman uit Kirkoek.

De plechtigheid vond plaats in een hotel in Bagdad. Anders dan bij andere schoonheidswedstrijden in de rest van de wereld defileerden de acht kandidates niet in badpak, en alcohol werd er al evenmin geschonken tijdens de plechtigheid. De voorbije week namen de kandidaat-missen deel aan verschillende liefdadigheidsacties. Zo bezochten ze onder andere een vluchtelingenkamp in Bagdad.

“Ik ben erg blij te zien dat Irak erop vooruit gaat, dankzij God”, verklaarde de kersverse miss. “Deze plechtigheid heeft de Iraakse bevolking hun glimlach teruggegeven.” De winnares liet tegelijk weten dat ze haar bekendheid onder andere wil gebruiken om onderwijs te promoten.

De vorige missverkiezing dateert van 1972, toen Irak volop profiteerde van de enorme boost als gevolg van de olie-inkomsten. Intussen probeert het land, ondanks de terreur van IS, zo goed en zo kwaad als dat gaat terug te keren naar een normaal dagelijks leven. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content