Vogue-hoofdredactrice moest op haar tiende op dieet

Alexandra Shulman, opperhoofd van de Britse editie van modeblad Vogue, mocht op haar tiende al geen aardappels meer eten omdat haar moeder vond dat ze er een beetje mollig uit begon te zien. Dat vertelde de hoofdredactrice zelf tijdens een interview met BBC Radio 4.

Shulman vertelde het verhaal lacherig maar wij krompen in elkaar van schaamte. Toen kleine Alexandra op tienjarige leeftijd aanschoof ik de cafetaria van haar school riep haar leerkracht dat Alexandra’s moeder had gebeld: ze mocht geen aardappelen meer eten want ze werd een beetje mollig.

Voor ons zou dit al voldoende geweest zijn om blijvende schade op te lopen, maar Shulman liet het niet aan haar hart komen. Ze is een van de meest succesvolle vrouwen in de mode-industrie – een vakgebied dat nu eenmaal niet bijzonder vergevingsgezind is voor een maatje meer- en staat al meer dan tien jaar aan het hoofd van de Britse Vogue.

Nochtans krijgt ze heel wat kritiek te verduren, omdat ze niet hyperslank of extravagant is als haar collega’s Anna Wintour, Emmanuele Alt of Anna Dello Russo. Shulman zegt echter dat ze goed in haar vel zit en dat ze wil dat andere vrouwen en meisjes ook goed in hun vel zitten. De hoofdredactrice beschermt haar blad dan ook zoveel mogelijk van angstaanjagend dunne modellen en artikels over de nieuwste dieethypes. Applausje, graag! (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content