Vivienne Westwood: “Ik vind mijn collecties niet mooi”

© AFP

Vivienne Westwood, een van de bekendste Britse modeontwerpsters, vindt haar eigen collecties maar niets.

Vivienne Westwood, een van de bekendste Britse modeontwerpsters, vindt haar eigen collecties maar niets. Dat zei ze in een interview met het Britse New Statesman Magazine. “De meeste kleding die onder mijn naam wordt verkocht vind ik niet mooi. Het zijn overbodige producten die niemand echt nodig heeft.” Volgens Westwood gaat het al lang niet meer om mode,maar gewoon om consumeren en winst maken. “Iedereen ziet er hetzelfde uit.”

Verder in het interview geeft de excentrieke ontwerpster ook toe dat ze de collecties van haar eigen label niet zelf ontwerpt. Het personeel kopieert haar oude ontwerpen en past deze vervolgens aan de smaak van het massapubliek aan. Slechts één lijn van haar collectie ontwerpt Westwood zelf, het Westwood Gold label. En dat is, niet toevallig, ook de enige lijn die ze zelf mooi vindt.

Vivienne Westwood staat vooral bekend om haar extravagante ontwerpen en maakte haar eerste mode-statement in de jaren zeventig als ontwerpster in het punktijdperk. Tot op heden toe verbond ze haar naam al aan tal van ontwerpen voor onder meer Swatch en Motorola. (KDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content