Vier handige toepassingen voor de blauwe Ikea-zak

© Ikea

Een picknickdeken, een kamerverdeler, een kinderschort of een opbergwand maken met de beroemde Frakta-tas? Ikea legt uit hoe je deze projecten best aanpakt.

We lieten ons vast allemaal al eens vangen. Je gaat naar Ikea voor een nieuwe plafondlamp en plots sta je aan de kassa met een plafondlamp, keukenhanddoeken, lepeltjes, een bedovertrek, theelichtjes, een salontafeltje, scharen en een sofakussen. Oeps. “Wil u daar een Frakta bij?”

Toegegeven, op het moment zelf zijn ze best handig, die oversized Ikea-zakken, maar achteraf doe je er bitter weinig mee. Ze zijn te groot om je lunch in te vervoeren en je vergeet het gevaarte sowieso mee te nemen bij je volgende Ikea-tocht want je “gaat enkel maar voor een nieuwe matrasbeschermer”. Bij Ikea zijn ze zich bewust van dit probleem -denken we, want waarom anders zetten ze gisteren deze handige DIY-guide voor de Frakta op hun website? De creatievelingen van de Zweedse meubelgigant geven vier toepassingen voor de befaamde blue bag waar je zelf sowieso nog niet aan gedacht had:

Vier handige toepassingen voor de blauwe Ikea-zak
© Ikea

Een kant-en-klaar picknickdeken vergt wat naaiwerk, maar is fantastisch voor buiten omdat de blauwe tassen tegen een stootje kunnen. Met theedoeken aan de bovenkant, een plaid voor extra vulling in het midden en blauwe IKEA tassen aan de onderkant maakten we een slijtvast picknickdeken. Wil je er eentje? Hier vind je de how-to

Vier handige toepassingen voor de blauwe Ikea-zak
© Ikea

Een creatieve en stijlvolle kamerverdeler van oude blauwe tassen. Je knipt en naait enkele tassen aan elkaar voor een oversized en geometrische look. Vervolgens strijk je ze, smeer je ze vol verf en maak je er enkele gaten in om ze makkelijk aan een touw op te hangen

Vier handige toepassingen voor de blauwe Ikea-zak
© Ikea

Een handige knutselschort voor kinderen maak je in een wip door de tas en de handgrepen te verknippen. En er komt helemaal geen naaiwerk aan te pas! Ikeastylist Gen knipte er een voor haar dochter Olivia, die haar met plezier uittestte in ons lab. Kleren? Vlekkeloos! Kind? Amuseert zich te pletter!

Vier handige toepassingen voor de blauwe Ikea-zak
© Ikea

Deze superwandopberger is geïnspireerd op hoe tuinmannen/-vrouwen en musici de Ikeatassen gebruiken. Het Ikea-lab maakte een makkelijke, goedkope opbergwand met tassen en tekenden erop om aan te duiden wat er in zit.

bron: Ikea.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content