Video: Julia Roberts voor Lancôme

De Amerikaanse actrice Julia Roberts is opnieuw het (bewerkte?)gezicht van een product van Lancôme. Dit keer stelt Roberts het parfum ‘La Vie Est Belle’ voor en ze doet dit in een sparkling filmpje.

De Amerikaanse actrice Julia Roberts is opnieuw het gezicht van een product van Lancôme. Dit keer stelt Roberts het parfum ‘La Vie Est Belle’ voor en ze doet dit in een sparkling filmpje.

Het lijkt wel een trend in de beautywereld om je product voor te stellen met een bekende kop in een filmpje. Denk aan Blake Lively voor Gucci Premiere of Alexander Skarsgard voor de nieuwe geur van Calvin Klein. Dat werkt. Dit keer is het de beurt aan Julia Roberts, die een vaste gezicht is van campagnes van Lancôme sinds 2009, om te schitteren in een reclamefilmpje van het nieuwe geurtje ‘La Vie Est Belle’. En dat schitteren mag je vrij letterlijk nemen want Julia beweegt zich in een wel heel blinkende omgeving, dat doet denken aan een sprookjesdecor. Ook zelf draagt ze een lange jurk met glinsteringen.

Lancôme is nog steeds erg in de wolken met de samenwerking met de knappe Julia. ‘The only person that could embody this kind of joyful femininity, this woman that could be all women at the same time – in their honesty, truth and diversity – is Julia Roberts,’ vertelt Youcef Nabi, directeur van Lancôme International, aan WWD.

Het nieuwe parfum bevat iris, jasmijn, Tunesische oranjebloesem, vanille, tonkabonen, praline, zwarte bessen en peer. Een hele hoop ingrediënten die samen ongetwijfeld een heerlijke geur voortbrengen.

Julia heeft geen Photoshop nodig

Julia Roberts is al sinds 2009 een van de vaste gezichten van campagnes voor het beautymerk Lancôme. Vorig jaar nog haalde een campagnebeeld voor de Teint Miracle met de actrice het nieuws omdat de publicatie ervan werd verboden door de ASA.

Het beeld werd behandeld door de Britse Advertising Standards Agency (ASA) na een klacht van politica Jo Swinson. Het verdict was hard: het beeld van de reclamecampagne werd verboden. Volgens de reclamecommissie is de advertentie misleidend en overdrijven in het verstoppen van lijntjes, rimpels en vlekjes. Het beeld zou digitaal zo erg bewerkt zijn, dat het niet meer strookt met de realiteit. Moederbedrijf L’Oreal gaf toe dat de foto’s gemanipuleerd en geretoucheerd waren, maar ze beweerden dat deze bewerking een ‘accurate illustratie’ zijn van de effecten van hun make-up. Een mooi voorbeeld van de zoveelste discussie rond het gebruik van Photoshop.

Maar wat zien we wanneer we naar Julia Roberts kijken in dit nieuwe reclamefilmpje? Een opnieuw heel jeugdige Julia met een gladgestreken huid en er valt amper (lees géén) een rimpel te bespeuren. Is Lancôme weer in de val van Photoshop gestapt? We zijn benieuwd welke reacties deze campagne zal uitlokken. (LVR)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content