Video: ijzersterke worstelaar Adeline Gray wil vrouwelijkheid herdefiniëren

© Youtube

Adeline Gray, de beste vrouwelijke worstelaar ter wereld in haar klasse, is al tweeënhalf jaar onverslagen en is van plan daar niets aan te veranderen tijdens de Olympische Spelen in Brazilië. The Great Big Story maakte een erg mooi portret van de vastberaden vrouw.

Adeline Gray is een vrouw met een missie. En die gaat verder dan ene nieuwe medaille winnen op de komende Olympische Spelen: ze wil de wereld tonen waartoe een vrouw in staat kan zijn. “Mensen geloven mij vaak niet als ik zeg wat ik doe,” vertelt ze in het filmpje van The Great Big Story. “Ben jij een worstelaar? Daar ben je toch veel te knap voor? Dat vind ik altijd interessant: wat had je dan verwacht? Ik wil vrouwelijkheid herdefiniëren, zodat wanneer mensen denken aan een sterke persoon, ze niet meteen een beeld van een jongen in hun hoofd krijgen.”

Want dat is wat er nu vaak gebeurt als het gaat over worstelen. Grays jeugd alleen al bewijst wat voor een mannenwereld het is: ze moest steeds trainen en kampen met jongens. “Ik had als kind nooit gedacht dat de Olympische Spelen een optie waren. En ik denk dat heel wat meisjes de kansen niet hebben daarover te dromen.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content