Video: deze 2 vrouwen waren kaal voor een dag

© Buzzfeed YouTube

Vrouwelijkheid, zit dat in een weelderige haardos? Of staat die er compleet los van? Twee vrouwen zoeken proefondervindelijk naar het antwoord en gaan een dag kaal door het leven.

Vier vrouwen, twee haardossen. Becky ontdekte op haar 18e dat ze alopecia had, waardoor haar haar begon uit te vallen. Omdat ze dat zo beu was, scheerde ze tenslotte maar alles af. Jazzmyne deed hetzelfde, maar om een andere reden: “Ik wou mijn zelfvertrouwen zonder mijn haar verkennen.” Freddie en Chantel, elk met een respectabele haardos besluiten zich een dag in te leven in de vrouwen.

Met behulp van twee make-upartiesten krijgen Freddie en Chantel elk een kaal kopje toegemeten. Dat is niet zo voor de hand liggend voor de twee vrouwen: “Iets volledig verbergen dat zo een groot deel is van wie ik ben, dat is erg eng voor mij.” Toch denken ze ook iets over zichzelf te weten te kunnen komen door het experiment: “Wat maakt mij mij en wat doet mij goed voelen?”

Hoe ze hun dag overleven en hoe ze nadien terugkijken op het experiment, zie je in dit filmpje:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content