Video: Cara Delevingne roept op tot gynaecologisch onderzoek in ‘Lady Garden’-campagne

Lady Garden campagne © Gynaecological Cancer Fund

Randy Jackson is naast een Amerikaanse muzikant ook de bijnaam van de edele delen van Cara Delevingne. Waarom ze dat vertelt in deze video? Omdat vrouwen zouden moeten durven praten over hun vagina en naar de dokter stappen als er problemen optreden.

‘Praat over je vagina en ga naar de gynaecoloog voor een onderzoek’, aldus Mika Simmons, de bezielster van het project, die haar moeder verloor aan eierstokkanker. Samen met enkele vriendinnen richtte ze het Gynaecological Cancer Fund op en voert ze campagne voor onderzoek naar gynaecologische kankers. Het fonds wist Cara Delevingne te strikken om te poseren met enkel een bloem voor haar Randy Jackson.

Cara Delevingne: ‘Ik ben zo blij dat ik een ambassadeur kan zijn voor deze campagne en vrouwen kan inspireren om over hun lichamen en dit soort problemen te praten. Iedereen is prachtig en verdient het om zelfzeker genoeg te zijn om naar de dokter te gaan en te praten over gynaecologische problemen.’ De oudste Delevingne-zus, Chloe, schreef haar thesis over baarmoederhalskanker en kreeg zelf te horen dat ze abnormale cellen had na een gynaecologisch onderzoek. Ze sloot zich aan bij het Gynaecological Cancer Fund om onderzoek naar dit soort kankers te steunen.

De Delevingne-zussen voelen zich dus persoonlijk betrokken bij de campagne en hopen dat vrouwen zich laten testen voor het te laat is.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lady Garden 2016 HD from Gynaecological Cancer Fund on Vimeo.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content