Victoria Beckham aangesteld tot nieuwe UNAIDS ambassadrice

© Reuters

De Britse ontwerpster was niet aanwezig tijdens de opening van haar winkel in Londen, maar gaf op dat moment een emotionele speech voor de Verenigde Naties over haar verantwoordelijkheid als moeder en vrouw om HIV de wereld uit te helpen.

De Britse ontwerpster was niet aanwezig tijdens de opening van haar winkel in Londen, maar gaf op dat moment een emotionele speech voor de Verenigde Naties over haar verantwoordelijkheid als moeder en vrouw om HIV de wereld uit te helpen. Nadat Emma Watson werd aangesteld als UN Women Goodwill Ambassador en een overtuigende toespraak gaf over feminisme, maakt de Verenigde Naties bekend dat Victoria Beckham de rol van Goodwill Ambassador van UNAIDS op zich zal nemen. ‘Ik ben een grote supporter van vrouwen. Ik wil hen steunen en een stem geven. Ik geloof dat iedereen het recht heeft op een gezond leven. Ik ben een moeder en een vrouw en ik wil koste wat kost aandacht vestigen op dit probleem waar ik zo gepassioneerd door ben,’ klinkt het in haar speech.

De Britse ex-Spice Girl en modeontwerpster zal zich inzetten voor kinderen en vrouwen met HIV. Het doel is om HIV uit de wereld te helpen met de juiste medicijnen en wereldwijde aandacht voor het probleem. Zo hoopt ze dat er geen baby’s met HIV meer worden geboren.

In februari trok ze naar HIV-klinieken in Kaapstad, waar ze leerde ze over het belang van medicijnen waarmee kan worden voorkomen dat zwangere vrouwen het virus doorgeven aan hun kinderen. ‘Ik ben recent naar Zuid-Afrika gereisd en ik voelde me emotioneel aangedaan door de inspirerende vrouwen die ik daar ontmoette. Toen ik terug thuis was wist ik dat ik iets moest doen. Ik ben nu veertig jaar oud en besef dat ik een verantwoordelijkheid heb als vrouw en moeder en dat mijn stem het verschil kan maken. Ik beweer niet dat ik alles weet, dat ik de oplossing ken, maar ik ben aan het leren, luister naar mijn mentors en ga opnieuw naar Zuid-Afrika. Ik ga doen wat nodig is, want iedere vrouw ter wereld heeft het recht om haar kinderen een gezonde toekomst te bieden,’ aldus Victoria Beckham. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content