Vervuilde waterijsjes zijn verfrissende eye-opener

© Polluted Water Popsicles

Wat doe je wanneer je vervuilde toestand van het water wil aankaarten? Simpel, je maakt er waterijsjes van.

Polluted Water Popsicles is een confronterend project van de Taiwanese kunststudenten Hung I-chen, Guo Yi-hui en Cheng Yu-ti. Ze verzamelden op 100 plaatsen in Taiwan staaltjes riool- en ander afvalwater, die ze vervolgens invroren en daarna behandelden met doorschijnende kunsthars zodat de vervuiling in al haar glorie zichtbaar én ingekapseld blijft.

Het meest confronterende aan het kunstproject is hoe mooi en zelfs smakelijk de ijsjes eruit zien. Ze lijken zelfs een beetje op de hipsterwaterijsjes die je op ieder foodtruckfestival kan vinden. Maar wanneer je ze van dichterbij bekijkt zie je dat het water geen elderflower of vanillestokjes, maar afval bevat.

Vervuilde waterijsjes zijn verfrissende eye-opener
© Facebook Polluted Water Popsicles

De studenten willen hiermee de wijdverspreide watervervuiling aankaarten, niet enkel in hun eigen land, maar wereldwijd. Hung-I-Chen vertelt aan Quartz dat ze hebben gekozen voor de vorm van het waterijsje omdat ze de shock tussen de aantrekkingskracht van een verfrissende snack en de afkeer van het vuile water wilde benadrukken. “Zie zien er heel mooi uit, maar zou jij ze durven opeten”, aldus de Facebookpagina van het project.

Vervuilde waterijsjes zijn verfrissende eye-opener
© Facebook Polluted Water Popsicles

De kunststudenten hebben in het totaal 100 “ijsjes” met bijhorende verpakking gefabriceerd. Iedere ‘smaak’ kreeg een eigen nummer en kleurencombinatie die verwijst naar waar het waterstaal genomen werd en bevat informatie over wat voor schadelijke stoffen en vieze restanten je waterijsje bevat.

De fraai vormgegeven frisco’s van Hung I-chen, Guo Yi-hui en Cheng Yu-ti zijn genomineerd voor de Young Pin Design Award

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content