Vervreemde zus Karl Lagerfeld doet boekje open

Duitse ontwerper Karl Lagerfeld © Reuters

“De laatste keer dat hij me kwam bezoeken was in de seventies, met een limousine. Hij hield denk ik ook de hele tijd zijn zonnebril op. Dat maakte behoorlijk wat indruk op de buren!” Christiane Johnson, de oudere zus van Karl Lagerfeld, stapt uit de schaduw.

“Ik heb geen familie; mijn modellen zijn mijn familie” blokletterde het Duitse mode-icoon Karl Lagerfeld vorige week nog in de New York Times. “Dat is mijn eigen keuze”, verklaarde hij. “Ik heb nog een zus in de Verenigde Staten, maar ik heb haar al veertig jaar niet meer gesproken.”

“gewoon mijn kleine broertje”

The Daily Mail ging deze mysterieuze zus, Christiane Johnson (83), opzoeken in haar bescheiden huisje in Connecticut en ontmoette een vrouw die enkel maar goede herinneringen overhoudt aan hun kindertijd samen in Hamburg. “Vanaf dat Karl een potlood kon vasthouden was hij aan het schilderen”, aldus Johnson aan de Daily Mail. “Hij vond het heerlijk om op de achterkant van het canvas van oude schilderijen te schilderen. Hij was een zeer intelligente, bedachtzame jongen die zich opsloot op zolder om te tekenen en te lezen terwijl ik op straat speelde. Hij was ongetwijfeld ontzettend artistiek, maar voor mij was hij gewoon mijn kleine broertje.”

Johnson geeft toe dat ze haar broer best wel vaker zou willen zien, maar beseft heel goed wat voor een machtig man Karl is. “Het is ingewikkeld: hij woont ginder, ik woon hier.. Ik heb het telefoonnummer van zijn keuken maar dat gebruik ik eigenlijk niet; het tijdsverschil speelt me parten. Hij weet dat ik ondertussen kleinkinderen heb – mijn eigen kinderen herinneren hem eigenlijk niet meer, maar willen hem nog wel eens zien… wij allemaal eigenlijk. Maar om naar Frankrijk te gaan moet ik het vliegtuig nemen, dat gaat niet, en wanneer hij naar de States komt zit zijn programma overvol.”

“Ik lees alles over hem in de kranten”

Johnson verwijt Lagerfeld naar eigen zeggen niets. “Hij heeft het gewoon ontzettend druk – anders kan je zo’n imperium niet opbouwen. De laatste keer dat hij me kwam bezoeken was in de seventies, met een limousine. Hij hield denk ik ook de hele tijd zijn zonnebril op. Dat maakte behoorlijk wat indruk op de buren! Sindsdien heb ik hem niet meer gezien, maar we schrijven elkaar nog af en toe.”

Ze citeert uit een van Karls recente brieven. “Ik kan niet geloven dat jij 83 bent en ik binnenkort 81 word.. 81! En toch heb ik het drukker en succesvoller dan ooit. Dat is toch ongelofelijk. Mensen van mijn leeftijd zijn normaalgezien al lang op pensioen, maar mijn bezigheden bij Chanel en Fendi zijn voor het leven.”

“Ik lees alles over hem in de kranten en in de tijdschriften”, zegt Johnson aan de Daily Mail. “Maar ik besteed geen aandacht aan de negatieve stukken. Voor mij is hij nog steeds mijn broer en ik ben heel trots op zijn succes.” (KS)

(via The Daily Mail)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content