‘Vergeet het Beach Body crashprogramma: het werkt niet’

© iStock

Britse personal trainer Jean-Claude Vacassin zegt neen tegen Beach Body programma’s. ‘Als je te extreem, te snel en te veel wil, bereik je het gewenste doel toch niet.’

De zomer is bijna daar. Zij die een reisje in het verschiet hebben of de Belgische plassen, zwembaden en kust onveilig gaan maken binnenkort, hebben vast al nagedacht over een gepaste outfit, dieet en workout.

Zeker vrouwen worden overstelpt met vragen over hun gedroomde beach body. De diëten en workouts specifiek gericht op de lichaamszones die in de verf worden gezet door een bikini groeien als paddenstoelen uit de grond. Bikini bootcamps hebben nochtans geen schijn van kans.

Jean-Claude Vacassin legt het uit als volgt: ‘Al die veranderingen zijn veel te extreem: stoppen met alcohol, niet meer uit eten gaan, vier keer per week naar de fitness trekken, koolhydraten vermijden, latte’s door zwarte koffie vervangen, enzoverder. Op zich allemaal gezonde initiatieven, maar een overrompeling als dit zal omgekeerd werken. Dit hou je niet vol.’

De 3 redenen waarom een Beach Body crashprogramma onrealistisch is

1. Het is te extreem. Het is veel beter om graduele veranderingen in je leven aan te brengen. Dat is bovendien ook gezonder. Begin met een gezond, suikervrij ontbijt iedere dag en ga drie keer per week sporten. Voor heel wat mensen is dit al genoeg. Wie nog gezonder wil leven, kan andere stappen toevoegen na enkele dagen/weken. Onthoud: je hoeft niet alles tegelijk te proberen.

2. Het crashdieet is altijd onrealistisch. Ze vragen te veel moeite en ze zijn te streng. Niemand houdt dit vol. Heel wat diëten houden ons een waanbeeld voor ogen dat ze niet kunnen waarmaken. Eten is er om van te genieten én om de broodnodige vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

3. We zijn te wispelturig wanneer het aankomt op sporten. Welke sport je doet is veel minder belangrijk dan hoe goed en hoe vaak. Natuurlijk zijn sommige oefeningen effectiever dan andere, maar extreme workouts zijn geen goed idee. Resultaten komen veel trager dan we zouden willen. Daar vrede mee nemen zal zorgen voor een gelukkiger leven. Gebruik die maand dus om te leren houden van je lichaam, in plaats van je te storten in een extreem dieet of onhaalbaar workoutplan.

Gooi dat vervelende crashdieet dus overboord. Het werkt niet en zal je het gevoel geven dat je een mislukkeling bent. Geniet in de plaats daarvan van de zon, het lekkere exotische fruit en voel je goed in je lichaam.

Wie heeft er een beach body? Iedereen die een beach outfit draagt en trots is op haar of zijn lichaam! (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content