• Ingrediënten
  • kleine kip, traag gegaard
  • 5 à 6 gedroogde tomaten, zonder de olie
  • 2 citroenen
  • 30 ml olijfolie + extra
  • 2 el fijngehakte blad peterselie
  • versgemalen peper en zout
  • 1 l kippenbouillon
  • 100 g rijst
  • 50 ml vloeibare room
  • 3 eieren
  1. Haal al het kippenvlees van de knoken, snij de borstfilets in kleine blokjes en trek de rest van het vlees in stukjes.
  2. Snij de gedroogde tomaten fijn. Was 1 citroen onder heet water en snij er de zeste in dunne reepjes af. Pers beide citroenen uit. Meng de helft van het citroensap met de helft van het kippenvlees, de gedroogde tomaten, de 30 ml olijfolie en de peterselie. Kruid met peper en zout.
  3. Breng in een kookpan de bouillon aan de kook met de rest van het kippenvlees. Spoel de rijst en leg hem in de pan. Giet er de room bij en laat 15 à 20 minuten koken, of tot de rijst gaar is.
  4. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf en klop de eidooiers los. Schep ze bij elkaar en voeg er de rest van het citroensap aan toe.
  5. Zet de soep van het vuur en roer er het ei mengsel onder. Laat onder voortdurend roeren wat indikken maar laat in geen geval nog koken! Kruid met peper en zout.
  6. Verdeel de velouté over diepe borden. Deco reer met 1 à 2 eetlepels van het kippenmengsel, nappeer met een beetje olijfolie en strooi er de citroenzeste over. Serveer er de rest van het kippenmengsel apart bij