Er is een trend aan de gang als reactie op de -soms echt té- magere modellen: het bijna verheerlijken van obesitas. Een ongezonde levensstijl - of dat nu leven op servietten en cocaïne is of elke dag twee liter cola naar binnen werken - zou nooit gepromoot mogen worden. Steeds vaker reageren mensen met een gewichtsprobleem onder de noemer 'rondingen' dat het oké is om wat meer te wegen. Maar er is nog steeds een groot verschil tussen 5 kg bijkomen of 40 kg teveel wegen en het risico lopen op een hartaanval of diabetes en dat laatste is volgens mij allesbehalve een streefdoel voor vrouwen.

Het lijkt me ook heel onwaarschijnlijk dat vrouwen die overgewicht hebben, daar ook echt blij om zijn. Ik voel me persoonlijk beter als die vakantiekilo's er terug af zijn of als mijn jeans terug past en ik denk dat de meeste vrouwen mij daarin volgen, of die nu maat 38 of 44 zijn.

Ten slotte wil iedereen zich toch goed in zijn vel voelen en proberen we dat als lifestylemagazine ook te promoten. Ik vind trouwens de dualiteit tussen plus-size modellen, 'Hé, het is oké'-rubrieken en de nieuwste dieetrages nog steeds frappant. Langs de ene kant wordt plus-size gepromoot en twee pagina's verder wordt er nauwkeurig uitgelegd hoe je het perfecte bikinilijf krijgt.

Tegelijkertijd krijg ik vaker het gevoel dat je als vrouw je geslacht verraadt als je luidop durft zeggen dat je op dieet bent. Ik voel me nu eenmaal minder goed in mijn vel als ik ben bijgekomen omdat dat meestal ook een teken is dat ik te ongezond bezig ben.

Laten we dus met zijn allen wat meer focussen op een gezonde levensstijl - mits het nodige genieten van de deugden des levens - en wat minder op maten en gewicht. Jezelf vergelijken met modellen is nutteloos en frustrerend, maar evenmin is het oké om je lichaam elke dag vol te stoppen met verzadigde vetten, chips en frisdrank zonder enige vorm van beweging om dan onder de noemer 'rondingen' te zeggen dat je nu eenmaal bent wie je bent.

Renske De Maesschalck

Er is een trend aan de gang als reactie op de -soms echt té- magere modellen: het bijna verheerlijken van obesitas. Een ongezonde levensstijl - of dat nu leven op servietten en cocaïne is of elke dag twee liter cola naar binnen werken - zou nooit gepromoot mogen worden. Steeds vaker reageren mensen met een gewichtsprobleem onder de noemer 'rondingen' dat het oké is om wat meer te wegen. Maar er is nog steeds een groot verschil tussen 5 kg bijkomen of 40 kg teveel wegen en het risico lopen op een hartaanval of diabetes en dat laatste is volgens mij allesbehalve een streefdoel voor vrouwen. Het lijkt me ook heel onwaarschijnlijk dat vrouwen die overgewicht hebben, daar ook echt blij om zijn. Ik voel me persoonlijk beter als die vakantiekilo's er terug af zijn of als mijn jeans terug past en ik denk dat de meeste vrouwen mij daarin volgen, of die nu maat 38 of 44 zijn. Ten slotte wil iedereen zich toch goed in zijn vel voelen en proberen we dat als lifestylemagazine ook te promoten. Ik vind trouwens de dualiteit tussen plus-size modellen, 'Hé, het is oké'-rubrieken en de nieuwste dieetrages nog steeds frappant. Langs de ene kant wordt plus-size gepromoot en twee pagina's verder wordt er nauwkeurig uitgelegd hoe je het perfecte bikinilijf krijgt. Tegelijkertijd krijg ik vaker het gevoel dat je als vrouw je geslacht verraadt als je luidop durft zeggen dat je op dieet bent. Ik voel me nu eenmaal minder goed in mijn vel als ik ben bijgekomen omdat dat meestal ook een teken is dat ik te ongezond bezig ben. Laten we dus met zijn allen wat meer focussen op een gezonde levensstijl - mits het nodige genieten van de deugden des levens - en wat minder op maten en gewicht. Jezelf vergelijken met modellen is nutteloos en frustrerend, maar evenmin is het oké om je lichaam elke dag vol te stoppen met verzadigde vetten, chips en frisdrank zonder enige vorm van beweging om dan onder de noemer 'rondingen' te zeggen dat je nu eenmaal bent wie je bent. Renske De Maesschalck