‘Trainen zoals Rocky’: week 1 van #betterbodybetterlife15

© SDN

De eerste trainingsweek was er een met vallen en opstaan. Letterlijk. Een spierscheur dwarsboomt de cardio-oefeningen van het trainingsschema, maar Ilja zet door. “We trainen zoals Rocky.”

Samen met haar personal coach Domien Van Rompaey is Ilja De Weerdt, styliste en mama van Amory en Léon, acht weken lang het proefkonijn van een extreme persoonlijke coaching, ‘Better Body, Better Life‘. Het doel? Fit worden én blijven. Iedere maandag deelt ze haar dagboek op Knackweekend.

Maandag

“Springend en vol enthousiasme sta ik om 13u45 voor de deur van M4ateria in Antwerpen. Een kwartier te laat, zoals altijd, maar klaar om van kop tot teen afgemat te worden. Voor een kickstart van mijn dag raadde Marlies van Eat Good Feel Good mij aan om een glas water met twee lepels appelazijn en wat honing te drinken, gevolgd door een glas water met citroensap. Net voor de training heb ik een banaan en 10 amandelnoten gegeten. Let’s do this!”

'Trainen zoals Rocky': week 1 van #betterbodybetterlife15
© SDN

“De opwarming was een killer: 30 seconden stil aan een bar hangen. Volgens mijn personal trainer Domien is dat goed voor mijn gripkracht, schouders en houding, maar het is o zo pijnlijk! Alleen al van naar de bar springen heb ik schrik en eens je er aan hangt duurt elke seconde dubbel zo lang. ‘Kan de tijd please iets sneller tikken?’, dacht ik als ik daar hing. Vervolgens hebben we mijn hele lichaam getraind, met en zonder gewichten. Opvallend is dat de linkerkant van mijn bovenlichaam veel zwakker is dan mijn rechterkant.”

“Na een uur trainen nodigde Domien me uit voor een laatste oefening. Een sprintje, buiten aan een rekker voor wat weerstand. ‘Loop 10 meter voor je leven’, luidde de opdracht. Zo gezegd, zo gedaan. Of toch bijna. Bij de eerste sprint kwam ik met geen millimeter vooruit. Hoewel ik op het einde mijn kracht had gevonden, behoorde deze eerste poging niet echt tot de categorie ‘lopen voor mijn leven’. Bij de tweede sprint gaf ik wel voldoende gas, maar na 4 passen kraakte niet de rekker… maar mijn kuitspier. IJs erop en recht naar huis. Game over. De DNA-test, waarmee Domien voor de aanvang van het programma mijn gevoeligheden in kaart bracht, onthulde al dat ik nogal blessuregevoelig ben. Ik ben er dus iets té hard ingevlogen.”

Dinsdag

“Een afspraak met de dokter bevestigt de vermoedens van Domien. Great, een spierscheur. De komende sessies werken we vooral aan mijn bovenlichaam, lopen is minimaal vier weken uitgesloten. Jammer, want ik had de smaak net te pakken en was er eindelijk in geslaagd om zonder astma-pompje te lopen, een grote overwinning voor mij. Toch staat opgeven niet in mijn woordenboek. We zijn doorzetters en trainen op en top Rocky-style.”

'Trainen zoals Rocky': week 1 van #betterbodybetterlife15
© SDN

“Na het verdict van de dokter heb ik thuis voor het eerst met een kookpakket van Smartmat gekookt. Dit is een superconcept voor mensen die weinig tijd hebben om boodschappen te doen of op onregelmatige uren werken. Je bestelt online en ze leveren alle ingrediënten voor een of meerdere maaltijden, die je op minder dan een uurtje bij thuis klaarmaakt. Vandaag op het menu? Een veggieburger met tarwe en feta. Zalig om alles in mijn koelkast te hebben! Tijdens een afspraak in Gent heb ik dan weer Fithap ontdekt, een topadresje met salades en juices. Ik ben blij dat er ook in ons land meer en meer alternatieven opduiken die in mijn fitte levensstijl passen.”

Woensdag

“Doordat ik vandaag en morgen de hele dag in Brussel op de baan ben voor de voorstelling van de wintercollecties, is mijn eerste ochtendtraining en een feit. Om kwart na 8 was ik klaar voor mijn tweede workout bij M4ateria. Hoewel het aartsmoeilijk was om zo vroeg (om 6 uur!) op te staan voor een workout, is zo’n ochtendtraining echt iets voor mij. Anders dan ’s avonds was ik in topvorm en de hele dag heb ik genoten van de energie die ik uit de workout haalde. Gezien we nog steeds enkel mijn bovenlichaam trainen, voelen mijn armen wel aan als twee elastieken. Gelukkig gaf mijn proteïneshake met aardbeien me voldoende kracht.”

Donderdag

'Trainen zoals Rocky': week 1 van #betterbodybetterlife15
© SDN

“Dag twee van de wintercollecties bij de persbureaus. Mijn zwarte lunchbox met de muesli- en granolamengelingen van Floom is mijn trouwe reisgezel. Samen met rood fruit, anders voel ik mij net een vogel. (lacht) Vandaag ben ik aangenaam verrast om te merken dat meer en meer persbureaus gezondere lunches aanbieden. Denk aan de gerechten met biogroenten van Henri & Agnes in Brussel of granola van La Favo. Dat is tweemaal een valkuil minder en superlekker!”

Vrijdag

“Vandaag beginnen we met een fietsen als opwarming, de enige cardio op maat van mijn pijnlijke kuit. Na 10 minuten puffen op het zadel, heeft Domien weer een heel arsenaal van oefeningen voor mijn armen, schouders en buikspieren klaar. Vooral aan mijn schouders heb ik nog veel werk. Gelukkig ben ik dol op mezelf optrekken aan een fitnesstoestel. Pijn? Check! Doorzetten? Check! Als ik aan Domien vraag of het ooit makkelijker wordt, glimlacht hij. ‘Neen, want je traint altijd met zwaardere gewichten’, zegt hij. ‘Maar je zal er wel steeds meer voldoening uithalen’. Dat belooft!”

'Trainen zoals Rocky': week 1 van #betterbodybetterlife15
© SDN

Zondag

Na een rustdag heb ik oefeningen voor thuis doorgekregen, waaronder een Bodyline Drill. Geen makkie en het vraagt wel wat discipline. Volgende week kijken we uit naar een vast schema, zodat ik echt een routine krijg. Een persoonlijke coach is dan ook een ongelofelijke stimulans om te starten en vol te houden. Deze week heb ik mijn losse joggingbroeken voor het eerst ingeruild voor een aansluitende stijlvolle, legging van Björn Borg. Bijzonder fashionable, want de marmerprint is de grote trend voor deze zomer en winter. Een mooie sportoutfit is bovendien een extra motivatie!”

Sofie De Niet

Doe mee met de #betterbodybetterlife15 challenge. Deze week: de plank!

Volg personal trainer Domien Van Rompaey op Facebook en Instagram en ontdek zijn introfilmpje en eerste uitdaging. Volg de instructies en post je eigen foto’s of filmpjes. Succes!

Nog niet gebeten door de sportmicrobe? Lees hier zes nuttige tips van Domien voor beginnende sporters!

Het dagboek van Ilja verschijnt 8 weken lang elke maandag op Weekend.be. Sofie De Niet van www.naturalhighmag.be volgt elke zweetdruppel en spierspanning van Ilja en geeft samen met M4teria tips en tricks die je zelf kunt toepassen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content