Topmodel Natalia Vodianova: dun zijn is beter dan dik

Het Russische topmodel Natalia Vodianova doet de discussie rond gewicht in de modewereld opnieuw oplaaien.

Het Russische topmodel Natalia Vodianova doet de discussie over gewicht in de modellenwereld opnieuw oplaaien. “We weten toch allemaal dat het beter is om dun te zijn dan dik”, stelde ze tijdens het Vogue Festival in Londen.

Met die uitspraken wist het 30-jarige Russische topmodel alle aandacht naar zich toe te trekken. Samen met haar collega-modellen Eva Herzigova, Lily Cole en Jourdan Dunn tekende ze present voor een gesprek met de Vogue-hoofdredactrice Alexandra Shulman in Londen.

Terwijl Herzigova net had toegegeven dat modellen nu eenmaal met hun lichaam geboren zijn, stelde Vodianova dat haar lichaam haar tempel is. “Als ik zoals een varken zou eten, dan zou ik me er ook een voelen. Als ik een overheerlijk sterrendiner met zeven gangen met mijn grootouders heb, voel ik me de ochtend nadien superslecht. Dan kan ik me ook mentaal niet goed voelen”, stelde het topmodel.

Marathon zonder trainen

Tijdens het gesprek onthulde de moeder van drie ook dat ze al vijf jaar het bloedgroepdieet volgt. “De grootste contracten gaan naar de gezondste meisjes. Je moet een twinkeling in je ogen hebben, je kan niet doen alsof. Daarom volg ik altijd mijn hart in plaats van mijn verstand”, vertelde het topmodel.

Op de vraag hoe ze haar zwangerschapskilo’s was kwijtgeraakt, antwoordde Vodianova dat ze drie dagen na de geboorte van haar zoontje Victor al terug op een mode-evenement stond in Givenchy Couture. Hoe ze dat deed, verklapte ze niet. Wel liet ze weten dat ze elk jaar een marathon loopt zonder te trainen.

Haar eerste kind kreeg Vodianova op haar 19e met de rijke zakenman Justin Portman, van wie ze onlangs scheidde. Intussen is ze samen met een van de rijkste mannen in de modeindustrie, namelijk de zoon van LVMH-directeur Bernard Arnault. Vodianova behoort tot de succesvolste modellen van de afgelopen tien jaar. (The Telegraph/Elsevier/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content