Topmodel Delfine Bafort topless om ‘Plastic Soup’ in zee aan te kaarten

In het Gentse Designmuseum kan je de tentoonstelling “Design to Waste! Out to sea? The Plastic Garbage Project” gaan bekijken. Delfine Bafort promoot de expo door uit de kleren te gaan.

In het Gentse Designmuseum kan je de tentoonstelling “Design to Waste! Out to sea? The Plastic Garbage Project” gaan bekijken. Delfine Bafort promoot de expo door uit de kleren te gaan.

De tentoonstelling, die het probleem van het plastic afval in de oceanen aankaart en toont hoe designers dit kunnen recyclen en upcyclen, krijgt steun van topmodel Delfine Bafort die daarvoor topless gaat.

Ocean CleanupBalfort roept op om mee te doen aan een crowdfundingactie voor “The Ocean Cleanup” en trekt daarvoor T-shirts met krachtige slogans uit in een filmpje Bezoekers kunnen T-shirts met slogans uit het filmpje kopen in de museumshop, waarbij de opbrengst gaat naar het project The Ocean Cleanup dat over een periode van 5 jaar 7,25 miljoen ton uit zee wil vissen en recycleren.Het bejubelde project van de 19-jarige Boyan Slat, student aan de Universiteit van Delft, sluit perfect aan bij de tentoonstelling.

Eilanden

Voor de bezoeker de eigenlijke tentoonstellingsruimte bereikt, stapt hij over houten steigers langs een vloedgolf van vuilnis. De expo is opgebouwd rond verschillende ‘eilanden’, waarbij op het eiland ‘Production’ een gebruiksvoorwerp van Tupperware gevolgd wordt van de eerste korrel tot de laatste vermaling. Er is ook aandacht voor de recentste ontwikkeling van Ecover, waarbij plastic uit zee gerecycleerd wordt tot de “Ocean Plastic Flacon”. Op het eiland ‘Recycling’ wordt een plastic object herleid tot grondstof voor de creatie van een nieuw object. De Britse studio Swine maakte een ‘sea chair’ uit afval en Bob Segers en Jonas Blondeel herwerken de wegenborden van de E19-autosnelweg tot meubilair. Ook bij het eiland ‘Upcycling’ krijgen afgedankte objecten een nieuw gedaante. Bij het eiland ‘Ecodesign’ zijn voorwerpen te zien die geproduceerd werden met een minimale belasting van het milieu.

Verder wordt ook de samenstelling, toepassing en levensduur van de verschillende kunststofmaterialen en ecologische varianten toegelicht.

De tentoonstelling loopt van 5 juli tot en met 12 oktober 2014 in het Designmuseum in Gent. (Belga/LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content