Tom Ford onthult dat hij in het huwelijksbootje is gestapt

© Reuters

Tijdens een gesprek met Kinvara Balfour in Londen verklapte ontwerper Tom Ford dat hij en Richard Buckley, zijn partner van vele jaren, getrouwd zijn. Foto’s van het huwelijk werden niet vrijgegeven.

Tijdens een gesprek met Kinvara Balfour in Londen verklapte ontwerper Tom Ford dat hij en Richard Buckley, zijn partner van vele jaren, getrouwd zijn. Foto’s van het huwelijk werden niet vrijgegeven.

Tijdens een ‘In Conversation’ sessie in de Apple Store in de Londense Regent Street onthulde de Amerikaanse designer dat hij en Richard, de modejournalist waar Ford al 27 jaar een relatie mee heeft, in de echt zijn verbonden.

Veel details gaf hij niet prijs, maar de ontwerper uitte wel zijn blijdschap over de recente wetsverandering in Engeland waardoor ook homoseksuele koppels kunnen trouwen. ‘Ik weet dat het net legaal is geworden in de UK, wat echt fantastisch is. Wij trouwden in de Verenigde Staten’, aldus Ford. Wanneer het gelukkige koppel getrouwd is, werd niet verklapt. De mannen hebben sinds 2012 samen een zoontje, Alexander ‘Jack’ John Buckley Ford.

Liefde op het eerste gezicht ‘Tijdens mijn studententijd raakte ik de helft van mijn beste vrienden kwijt’, vertelde Tom Ford tijdens het gesprek met Balfour. ‘Richard, mijn partner, had ook de nodige portie leed achter de rug.’ Het stel ontmoette elkaar in de jaren tachtig en waren op slag verliefd. Ze gingen op 3 dates en trokken vier weken later al bij elkaar in.

Gedaan met naakt rondlopen

Nu Jack in hun leven is gekomen, heeft het koppel enkele aanpassingen doorgevoerd. Zo loopt Tom Ford niet meer om de haverklap naakt rond in huis. ‘Ik liep vroeger constant naakt rond in huis, maar nu we een kind en een nanny hebben, ga ik niet meer zonder kleren naar beneden om mijn cornflakes te eten,’ vertelt de zelfzekere ontwerper. ‘Voor ik een zoon had, trok ik letterlijk al mijn kleren uit vanaf dat ik de drempel van mijn huis over was gewandeld.’ (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content