Sportiever dankzij deze The Lord of the Rings of Star Wars-workouts

© LOTR

Is crossfit niet je ding, verveel je je dood tijdens yoga of heb je geen zin om tussen de fitnessfreaks te hangen maar wil je wél fitter worden? Dan zijn de workouts van Nerdstrong misschien iets voor jou.

Mel is 45 en de uitbater van een stripwinkel in Los Angeles. Deze zelfverklaarde nerd die een hekel had aan sporten en geen zin had om gezonder te gaan eten verloor toch op negen maanden tijd twintig kilo dankzij een workout die hem op het lijf geschreven was: een fitnessroutine gebaseerd op The Lord of the Rings, zo vertelt hij aan Yahoo.

De workout heet “Eye of Sauron,” en is ontwikkeld door Andrew Deutsch, hoofdtrainer en eigenaar van de Nerdstrong Gym in Hollywood. “In The Lord of the Rings moeten de helden uitkijken voor (het oog van) Sauron – een gigantisch oog met een soort rode laserstraal die over het landschap zwiept om indringers op te sporen. De helden moeten ervoor zorgen dat het oog hen niet ziet”, aldus Deutsch. “Tijdens de workout is het eigenlijk hetzelfde: ze doen oefeningen zoals Sam en Frodo ook doen tijdens hun reis: ze beklimmen trappen, moeten zich bukken, af en toe rennen, en dat alles terwijl ze een zwaar gewicht (de ring) met zich meetorsen. Om de drie minuten “zwiept” het oog van Sauron over het landschap en moeten ze zich een minuut in plankhouding laag tegen de grond houden.”

Deutsch richtte Nerdstrong drie jaar geleden op in zijn eigen garage toen hij werd ingehuurd als personal trainer voor de ‘dungeon master’ van zijn Dungeons & Dragons groep. Sindsdien spitst hij zich volledig toe op specifieke sportregimes te creëren voor mensen die meer geïnteresseerd zijn in Dr Who of Star Wars dan in drilloefeningen en situps.

De workout op zich is niet zo baanbrekend, wel het feit dat het mensen als Mel trouw een aantal keer per week naar de sportclub doet komen, en dat hij op deze manier gezonder wordt. Do try this at home!

>

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content