Sport je beter binnen of buiten?

© iStock

Nu de temperaturen dalen, lijkt het aanlokkelijker om je workout naar binnen te verhuizen. Of om gewoon in de sofa onderuit te zakken. Maar wat is nu beter: binnen of buiten sporten?

Buiten

Onderzoek toonde volgens The Greatist aan dat wie buiten sport zich voelt herleven, boosheid verliest en meer energie krijgt. Buitensporters voelen zich bovendien ook enthousiaster.

Daarnaast is vitamine D, essentieel voor je botten en je immuunsysteem, door het zonlicht een belangrijke factor. Al blijft het wel van groot belang om je in te smeren.

In de zomer is het essentieel om goed te hydrateren, zodat je niet gaat uitdrogen. Nu de winter op komst is, zijn andere voorzorgsmaatregelen van belang. Kleed je in laagjes, zo blijf je warm en ga je niet te snel afkoelen doordat je zweet.

Ga je lopen? Kies dan een goede ondergrond, zoals een bospad, en probeer harde ondergronden te vermijden. Zo ontzie je je gewrichten, want die krijgen het hard te verduren tijdens een workout.

Binnen

Woon je in een gebied met druk verkeer en bijhorende luchtvervuiling, dan is een workout binnen misschien een betere zaak. Ademhalingsproblemen kunnen getriggerd worden door luchtvervuiling.

Een workout in de fitness, waar je begeleid wordt door een trainer, zal doorgaans veiliger en efficiënter zijn dan een looptraining in je eentje. Bovendien houdt er iemand een oogje in het zeil en zal je minder snel opgeven.

En de fitnesszaal heeft natuurlijk enkele streepjes voor op jouw badkamer met faciliteiten als een sauna of een wellnessruimte, tenzij je een luxepaleisje woont.

We mogen dus concluderen dat beide soorten workouts hun voordelen hebben. Wissel af, op die manier blijft het uitdagend en kan je jezelf voldoende opladen om niet op te geven. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content