Sophia Loren over iconische Jayne Mansfield-foto: ‘Bang dat haar tepels in mijn bord gingen vallen’

De toen 22-jarige Sophia Loren komt terug op de iconische foto uit 1957 waarop ze vol afschuw naar de diepe decolleté van Jayne Mansfield staart.

De iconische foto van Sophia Loren en Jayne Mansfield tijdens een Beverly Hills party in 1957 spreekt nog altijd boekdelen. De Italiaanse schone wiens oogbollen bijna in de diepe decolleté van de Amerikaanse actrice floepen, komt 57 jaar later terug op het wereldberoemde kiekje.

De nog jonge Loren had in 1955 een opgemerkte passage in Cannes achter de rug, waar ze overigens de meest gefotografeerde actrice was. Om haar officieel te verwelkomen in Hollywood had Paramount twee jaar later een feestje georganiseerd. Maar het was de blonde Mansfield, een icoon in de jaren vijftig, die de show stal.

Tepels in het bord

‘De hele cinemawereld was aanwezig’, zegt Loren in een gesprek met Entertainment Weekly. ‘En plots kwam Jayne Mansfield aan. Ze stapte recht naar mijn tafel, terwijl ze wist dat iedereen naar haar keek. Ze ging zitten. En kijk naar mijn ogen: ik staar naar haar tepels omdat ik bang ben dat ze in mijn bord gingen vallen. Je ziet de angst op mijn gezicht. Ik was zo bang dat ze uit haar jurk en over de tafel zouden ontploffen. Boem!’

‘Nee, nee. Dit is de enige foto die toont hoe ik mij toen echt voelde’, zegt ze nog, refererend aan andere officiële foto’s van diezelfde avond waarop ze er een pak relaxer uitzag.

De inmiddels 80-jarige actrice krijgt de foto al jaren onder de neus geduwd voor handtekeningen, maar dat doet ze bewust niet. ‘Ik wil er niets mee te maken hebben’, zegt ze. ‘En ook uit respect voor Jayne Mansfield die niet meer onder ons is.’

Onlangs kwamen Lorens’ memoires uit: ‘Yesterday, Today and Tomorrow: My Life’. Daarin vertelt ze over haar 60 jaar carrière voor de camera. Ook het bewuste Beverly Hills-feestje komt aan bod. (DB)

Sophia Loren Finally Tells the Story Behind That Infamous Jayne Mansfield Photo. http://t.co/kwPMmiXTek pic.twitter.com/ZcJdrAv7VD

— Historical Pictures (@HistoryTime_) November 8, 2014

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content