Shia LaBeouf: ‘Ik werd verkracht tijdens mijn performance’

Acteur en performer Shia LaBeouf vertelt in een interview dat hij tijdens #IAMSORRY verkracht werd door een vrouw.

Toen de acteur 5 dagen lang met een papieren zak over zijn hoofd in een galerij in Los Angeles zat, maakte hij allerlei ontroerende dingen mee.

Hij vertelt aan Aimee Cliff van Dazed hoe mensen reageerden op zijn aanwezigheid tijdens de show #IAMSORRY. ‘Ik veranderde van celebrity of object in een menselijk wezen. Voor sommigen gebeurde dit in enkele seconden, anderen konden het pas voelen wanneer ze de zak van mijn hoofd namen. We creëerden een band met elkaar. Het waren menselijke ontmoetingen in die kamer,’ aldus LaBeouf.

Shia LaBeouf: 'Ik werd verkracht tijdens mijn performance'
© Reuters

Traumatische ervaring

Voor zijn show had hij een aantal objecten die naar zijn films verwijzen uitgestald. Een van deze objecten was een zweep uit Indiana Jones. Iedere bezoeker mocht een object kiezen, waarmee ze vervolgens tijd mochten doorbrengen met de acteur. Een van de bezoekers maakte echter misbruik van de situatie en verkrachtte LaBeouf.

‘Een vrouw die met haar vriend was gekomen, sloeg mijn benen tien minuten lang met de zweep. Vervolgens trok toen mijn kleding uit en verkrachtte me’, schreef Shia aan Aimee in hun mailverkeer.

‘Er stonden honderden mensen te wachten in de rij toen dit gebeurde. Na haar aanranding, wandelde ze naar buiten met haar haren in de war en lipstick op haar gezicht. Het was niet goed; niet voor mij, maar ook niet voor haar vriend. Om het allemaal erger te maken, stond mijn vriendin in de rij omdat het Valentijn was en ze me wilde zien. Toen ze naar binnen kwam, kon ik geen woord uitbrengen. We zaten samen in de kamer in stilte. Het was erg pijnlijk,’ verduidelijkt de acteur. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content