Zwitserland Weekend in SnowWorld Landgraaf

Zwitserland Toerisme zet op 20 en 21 november SnowWorld Landgraaf volledig in Zwitserse sferen.

Zwitserland Toerisme zet op 20 en 21 november SnowWorld Landgraaf volledig in Zwitserse sferen.

Op het programma van het Zwitserland weekend staan onder andere voorrondes van het WK Velogemel (soort ‘skifietsjes’), demonstraties van een Zwitsers skilerarenteam, een bezoek van Sinterklaas, ‘speeddaten’ met skileraren, skiwedstrijden voor kinderen en een groot après-skifeest.

Speeddaten met ‘Flying Ski Instructors’

Zaterdag 20 november staat in het teken van ‘Swiss Snow Action’. Bezoekers kunnen een mini-skiles krijgen van een echte Zwitserse ‘Flying Ski Instructor’. De dames en heren in de bekende rode outfits gaan met hun ‘dates’ in de stoeltjeslift en geven tijdens de afdaling aanwijzingen voor een betere skitechniek.

WK op de skifiets

Zaterdagavond, om 19.30 uur, beginnen de eerste voorrondes van het WK ‘Velogemel’, waarbij deelnemers op een houten skifietsje een parcours moeten afleggen. Zo snel, óf zo origineel mogelijk.

Er zijn namelijk startbewijzen in twee categorieën te winnen voor het officiële wereldkampioenschap in Grindelwald, op 5 februari 2011. Een vierdaags verblijf in een hotel zit daarbij inbegrepen. De winnaars van de wedstrijd worden tijdens het après-skifeest rond 22.00 uur bekendgemaakt.

Thema ‘Familien Wilkommen’

Op zondag 21 november staan kinderen centraal onder het thema ‘Familien Wilkommen’. Rond 12.00 uur komen Walliser sint-bernhardshonden om zich te laten fotograferen met kinderen.

Om 13.00 uur start de Graubünden Skiwedstrijd voor kinderen tot en met 12 jaar. Rond 14.30 uur maakt Sinterklaas zijn opwachting met prijzen voor de winnaars. Het feest wordt afgesloten met een gezellige kinderdisco.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content