Zwitserland roept 2010 uit tot Wandeljaar

Het Alpenland stippelde meer dan dertig wandelingen voor u uit.

Goed nieuws voor de wandelaars onder ons. De toeristische dienst van Zwitserland riep 2010 uit tot Wandeljaar. Routebeschrijvingen en topografische kaarten, die zelfs leesbaar zijn op een IPhone, zorgen ervoor dat u uw wandeltocht zonder enig probleem tot een goed einde brengt.

De tweeëndertig uitgestippelde wandelroutes doorkruisen het Zwitserse landschap. Sportfanaten kunnen van intensieve wandelingen hoog in de Alpen genieten. Wie het liever rustig houdt, kan kuieren langsheen één van de Zwitserse meren of langs de palmbomen van het zuiderse Ticino. In totaal tellen de wandelroutes zo’n zestigduizend kilometer.

Om te bewijzen dat wandelen echt een trendy sport is, combineert het Alpenland deze sportieve activiteiten met multimedia. De website biedt topografische kaarten en handige routebeschrijvingen met een link naar Google Earth, die ook beschikbaar zullen zijn via GPS enIPhone. Daarnaast zijn op de website leuke eetadresjes, overnachtingsmogelijkheden en wandelevents terug te vinden waardoor u uw wandeltochten tot in de puntjes kan voorbereiden.

Tiffany Philips

Meer informatie over de wandeltochten op: http://www.myswitzerland.com/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content