Zwin gesloten tussen 29 juni en 18 augustus

© Thinkstock

Het Provinciaal Natuurpark Zwin en de Zwinvlakte zullen anderhalve maand dicht gaan voor het grote publiek, van zaterdag 29 juni tot en met zondag 18 augustus 2013.

Dat heeft de provincie West-Vlaanderen bekendgemaakt. Reden van de tijdelijke sluiting zijn werkzaamheden die het natuurgebied beter moeten beschermen. Er komen ook een nieuw bezoekerscentrum en ijkcentrum. De kosten worden geraamd op 16,3 miljoen euro.

De Provincie West-Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos willen eind 2015 het nieuwe Zwin Natuurcentrum openen en de exploitatie ervan opstarten.

De verouderde gebouwen en kooien, vijvers, wandelpaden en asfaltparking worden vervangen door een waterrijk natuurgebied.

Er komt een nieuw en duurzaam bezoekerscentrum met als blikvanger de tentoonstelling “Het Zwin als internationale luchthaven voor vogels”. In de dijk tussen het Natuurpark Zwin en de Zwinvlakte wordt een kijkcentrum ingericht.

Door de werkzaamheden zullen het Provinciaal Natuurpark Zwin, het voormalige vogelpark en de Zwinvlakte gesloten zijn voor publiek van zaterdag 29 juni tot en met zondag 18 augustus 2013. Ook het openbaar vervoer naar het Zwin, de buslijn, wordt vanaf zaterdag 29 juni stopgezet tijdens de weekdagen. Wel is er tot eind september openbaar vervoer in het weekend en op feestdagen.

Vanaf maandag 19 augustus tot midden 2015 kan enkel de Zwinvlakte, niet het Provinciaal Natuurpark Zwin, na boeking weer bezocht worden onder begeleiding van een gids. In het voorjaar van 2014 wordt de start van de bouw van de nieuwe gebouwen voorzien. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content