Zwevende waterval in Versailles

© AFP

Bezoekers van het paleis van Versailles worden deze zomer verrast met een waterval die in de lucht lijkt te zweven.

De Deens-IJslandse kunstenaar Olafur Eliasson heeft de tuinen en het paleis van Versailles onder handen genomen en er een paar opvallende kunstwerken geïnstalleerd. In het Grand Canal in de tuinen worden bezoekers verrast met een grote waterval die in de lucht lijkt te zweven.

Eliasson probeert met deze waterval het onmogelijke mogelijk maken. Met twee andere spectaculaire kunstwerken in de tuinen – Glacial Rock Flour Garden en Fog Assembly – wil hij aandacht vragen voor het alsmaar kleiner worden van de gletsjers door de klimaatverandering.

Binnenin het paleis plaatste de kunstenaar een serie spiegels en kleine installaties die de gasten moeten verleiden de kamers op een andere manier en vanuit een ander perspectief te bekijken. De kunstwerken blijven tot en met 30 oktober.

Zwevende waterval in Versailles
© Epa

Nog een reden om Versailles te bezoeken zijn de onlangs opnieuw geopende “Galerie des Carrosses” met de grootste collecties koetsen in Europa en de muzikale fonteinenshows die tm eind oktober in de weekends en op dinsdagen te zien zijn. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content