Zwarte Woud

Het Zwarte Woud, een volledig beboste regio, is gelegen in de Duitse deelstaat Baden-Wurttenberg. Het gebied is een toeristische trekpleister met historische dorpen en stadjes en een adembenemende natuur.

Het Zwarte Woud, een volledig beboste regio, is gelegen in de Duitse deelstaat Baden-Württenberg. Het gebied is een toeristische trekpleister met historische dorpen en stadjes en een adembenemende natuur.

De belangrijkste vrijetijdsactiviteiten in het Zwarte Woud zijn wandelen en fietsen. Voor wandelaars is er een netwerk van ongeveer 30.000 km goed onderhouden wandelwegen. Net zoals elders maakt het ‘nordic walking’ ook hier zijn opmars. Ook voor fietsers is er een aangesloten netwerk van 3500 km trajecten.

Het Zwarte Woud is eveneens populair bij wintersporters. Het gebied telt zo’n twintig wintersportgebieden, goed voor 150 pistes of 180 kilometer.

Voor wie het iets rustiger aan wil doen is er de Schwarzwaldcard, waarmee je tal van bezienswaardigheden in de regio kan doen zoals kuurinrichtingen, kasteelbezoeken, musea en boottochten.

Het Zwarte Woud en zijn omgeving is ook bekend van de talrijke wijngebieden, zoals Ortenau (ten zuiden van Baden-Baden), Breisgau (tussen Lahr en Freiburg) en Kaiserstuhl (tussen Freiburg en de Rijnvallei). Vooral na de zomervakantie kan je talloze wijnfeesten in de regio afschuimen, met vaak heel zeldzame wijnen.

Je bereikt het Zwarte Woud met de wagen na zo’n 5 uurtjes rijden. Karlsruhe, in het noorden, ligt op ongeveer 500 kilometer van Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content