Aan het evenement nemen 2000 mannen en vrouwen deel, verdeeld over 100 kano's. Deze race staat bekend als de zwaarste en tegelijk indrukwekkendste bootwedstrijd ter wereld.

Iedere dag moeten de kano's zo'n 50 km in ongeveer vier uur tijd afleggen. Zeker de derde dag is fysiek bijzonder inspannend wanneer de kanovaarders 52 kilometer open zee moeten oversteken. Toeschouwers moedigen de deelnemers aan vanaf de kant, maar ook vanaf begeleidingsboten.

Het peddelen in Va'a kano's kent een lange geschiedenis in Polynesië. Al eeuwen gebruiken de Polynesiërs de kano's om van het ene naar het andere eiland te varen.

Informatie

Hawaiki Nui Va'a Race Tahiti Tourisme

Aan het evenement nemen 2000 mannen en vrouwen deel, verdeeld over 100 kano's. Deze race staat bekend als de zwaarste en tegelijk indrukwekkendste bootwedstrijd ter wereld. Iedere dag moeten de kano's zo'n 50 km in ongeveer vier uur tijd afleggen. Zeker de derde dag is fysiek bijzonder inspannend wanneer de kanovaarders 52 kilometer open zee moeten oversteken. Toeschouwers moedigen de deelnemers aan vanaf de kant, maar ook vanaf begeleidingsboten. Het peddelen in Va'a kano's kent een lange geschiedenis in Polynesië. Al eeuwen gebruiken de Polynesiërs de kano's om van het ene naar het andere eiland te varen. InformatieHawaiki Nui Va'a Race Tahiti Tourisme