Zuiderzeemuseum in de winter

Op 27 november 2009 opent het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen het winterseizoen met een kunsthistorische tentoonstelling over Volendam.

Op 27 november 2009 opent het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen het winterseizoen met een kunsthistorische tentoonstelling over Volendam, de kleurrijke plaats aan de voormalige Zuiderzee.

De expositie laat Nederlands bekendste vissersdorp zien door de ogen van kunstenaars, die tijdens de vorige eeuw tot het dorp werden aangetrokken, en door de ogen van Koos Breukel, een van de beste hedendaagse portretfotografen van Nederland. De werken zijn te bezichtigen tot en met 14 maart 2010.

Volendam groeide eind negentiende eeuw uit tot een van de grootste kunstenaarsdorpen van Europa. De tentoonstelling omvat ruim vierhonderd schilderijen, aquarellen, tekeningen, karikaturen en foto’s. De kunstwerken zijn allemaal gemaakt in of over Volendam en komen uit de periode 1881 tot heden. Ze vertonen een grote diversiteit aan onderwerpen en stijlen, zoals expressionisme, impressionisme, fauvisme en de romantische school.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum presenteert Nederlandse kunst, mode, design en erfgoed op de grens van land en water. Het hele jaar door worden binnen en buiten exposities en evenementen georganiseerd die verbanden leggen tussen de collectie en moderne ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content