Zuid-Amerika serveert de goedkoopste hamburgermenu’s

© iStockphoto

De Club Sandwich Index (CSI) vergelijkt jaarlijks de prijzen van maaltijden en dranken in hotels wereldwijd. Het resultaat: in Zuid-Amerika betaalt u het minste voor een hamburgermenu.

De Club Sandwich Index (CSI) van Hotels.com onthult jaarlijks de prijzen van maaltijden en dranken in hotels wereldwijd. Het hamburgermenu wordt over de hele wereld geserveerd; een goede burger met lekkere frietjes en een glas frisdrank.

De prijs, die je hiervoor betaalt, verschilt echter per stad. Zo blijkt dat het hamburgermenu het goedkoopst is in de Zuid-Amerikaanse hoofdsteden Mexico-Stad, Rio de Janeiro en Bogotá.

Met een gemiddelde prijs van 8,91 euro blijkt een hotelgast het minst te betalen voor een hamburgermenu in Mexico-Stad. Ook in Rio de Janeiro in Brazilie ontvang je geen grote rekening als je een hamburger bestelt. De gemiddelde prijs bedraagt slechts 9,32 euro. Ook in Bogotá, de hoofdstad van Colombia, betaal je minder dan een tientje. Met een gemiddelde prijs van 9,57 eurovoor een hamburgermenu staat deze stad op de derde plaats in de top 10 van steden met het goedkoopste hamburgermenu in hotels.

Europa veel duurder

Deze prijzen staan in schril contrast met de Europese prijzen. Zo kan je in Genève rekenen op een rekening die meer dan drie keer zo hoog uitvalt. Je betaalt voor een Zwitsers hamburgermenu namelijk gemiddeld 27,91 euro. Ook in Parijs (22,25 euro) en Stockholm (20,83 euro) zijn de prijzen relatief hoog. Amsterdam scoort gemiddeld met 13,87 euro voor een burger met friet en een glas frisdrank in een hotel.

Top 10 landen met het goedkoopste hamburgermenu in hotels

1. Mexico-Stad, Mexico (8,91 euro)

2. Rio de Janeiro, Brazilië (9,32 euro)

3.Bogotá, Colombia (9,57 euro)

4. Bangkok, Thailand (9,94 euro)

5. New Delhi, India (10,26 euro)

6. Taipei, Taiwan (10,65 euro)

7. Buenos Aires, Argentinië (11,21 euro)

8. Madrid, Spanje (11,66 euro)

9. Moskou, Rusland (12,53 euro)

10. Dublin, Ierland (12,56 euro)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content